Oavgjort i serieavslutningen

VBK avslutade Elitserien med att spela 4-4 mot Bollnäs, i en match som VBK ledde med 2-0 men som Bollnäs vände och där Philip Lennartsson kvitterade med knappa tio minuter kvar.

Matchen igenom var det VBK som skapade de flesta chanserna. Philip Lindqvist gjorde 1-0 på en hörnretur och Daniel Johansson gjorde 2-0. Men innan halvtid han Bollnäs med att både reducera och kvittera.

I andra halvlek styrde Ville Aaltonen in 3-2 – på det sätt som han ofta gör sina mål. Därefter följde en period då VBK hade det mesta av spelet och när Johan Löfstedt kvitterade efter 63 minuter var det helt i sin ordning. Men istället för ta ledningen släppte VBK igenom Samuli Helavouri som åter gav Bollnäs ledningen.

Ny VBK-press följde och den gav till slut utdelning när Philip Lennartsson efter en tilltrasslad situation efter hörna styrde in Daniel Johanssons skott. 4-4 vilket innebär att de tre senaste mötena mot Bollnäs i SAPA Arena har slutat oavgjort.

– Vi gör en bra match offensivt och ska vinna matchen med 7 eller 8-4, sa Johan Löfstedt till VBK-TV efter matchen. Se intervjun med Johan nedan.

Efter matchen blev det klart att VBK i kvartsfinalen möter Hammarby.

Vetlanda BK – Bollnäs GIF 4-4
Målskyttar VBK: Philip Lindqvist, Daniel Johansson, Johan Löfstedt, Philip Lennartsson
Bollnäs: Antond Dahlberg, Samuel Helavouri, Ville Aaltonen, Oskar Olsson
Utvisningar: VBK 1×10, BGiF 1×10
Hörnor: 13-8
Matchrapport

Laguppställning