Öhrlund: vore jättekul att komma med till VM

Robin Öhrlund är på jakt efter en plats i VM-truppen. Och vill ta revansch för hemmaförlusten mot VBK.

När Vänersborg kommer på besök för 2018 års sista match får Vetlandapubliken chans att stifta närmare bekantskap med en av svensk bandys stora talanger. Robin Öhrlund – född 1997 -leder assistligan med sina 21 assist på 16 matcher. Dessutom är uttagen bland de 26 spelare som har chans att komma med i Svenne Olsson slutliga trupp till VM i Vänersborg.

Öhrlund har länge setts som en av svensk bandys stora talanger, och vägen till VM-truppen har varit rak och krokig, lång och kort. Han har bara gjort 2,5 säsonger i elitserien. Men innan dess har han också behövt rehabilitera sig från två allvarliga knäskador.
– Det har gått fort, fortare än jag trodde. Att vara med i landslagsdiskussioner redan är inget jag hade räknat med. Det har varit en lång väg med tanke på skadorna jag haft, säger Robin Öhrlund.
– Jag har haft en drivande roll i Vänersborg och det har gått rätt bra under hösten. Det skulle såklart vara jättekul att komma med till VM i år när det spelas i Vänersborg. Men jag är fortfarande ung och det kommer fler chanser även om jag inte skulle komma med nu.

Men innan det eventuellt blir dags för VM för Öhrlund ska han åka till Vetlanda och möta VBK. När lagen möttes i Vänersborg var det VBK som gick segrande ur en tät match. Öhrlund tror att det kommer bli tätt även på söndagseftermiddagen.
– Vi var inte nöjda med insatsen då. Vi slarvade för mycket samtidigt som Vetlanda var täta bakåt och effektiva framåt. Vi vet att de är täta i defensiven och vassa i omställningen och jag tror det blir två lag som kommer fokusera på defensiven.

I defensiven är det sannolikt att VBK funderar över hur man ska få stopp på Robin Öhrlund som liksom många spelare fostrade i Örebro (de är fyra stycken i VM-truppen) med fart och passningsklubba är svårstoppad. Vänersborgs nummer 79 sevärd spelare för publiken.
– Jag vet ju om att många kallar mig sevärd. Men det är inget jag tänker särskilt på. Jag har mitt sätt att ta mig fram på. Det är inte som att jag åker runt och tänker att nu ska jag göra något snyggt, utan det är grejer som bara kommer där ute.