Oliver Drott kvar i VBK:s ledarstab

Det är nu klart att Oliver Drott fortsätter som assisterande tränare i VBK. "Jag tycker det funkar bra att jobba ihop med Sigge och till slut var det inte mycket att fundera på" säger Oliver.

Oliver Drott har i olika roller varit involverad i VBK:s A-lag sedan säsongen 2011/2012. Den senaste säsongerna som assisterande tränare och nu står det klart att det blir en fortsättning som assisterande tränare, och därmed en tolfte säsong kring A-laget. Oliver kommer vara assisterande tränare till Sergei In-Fa-Lin som är ensamt huvudansvarig nästa säsong.
– Det blir att man funderar lite efter varje säsong. Men sedan jag gick in i rollen som assisterande har det blivit roligare och roligare. Jag tycker det funkar bra ihop med Sigge och jag känner ju honom sedan tidigare. Så till slut var det inte jättemycket att fundera på, säger Oliver som skrivit på för ytterligare ett år med VBK.
– Vi bör kunna börja på en högre nivå i höst jämfört med ifjol. Då var det mycket nytt med många nya spelare och nya tränare. Nu har vi fått behålla i princip hela truppen och hoppas kunna utveckla spelet vi hade under delar av förra säsongen. Förhoppningsvis kan vi börja lite bättre än vi gjorde förra hösten.

Andreas Söderman i sportgruppen är nöjd att Oliver vill fortsätta i ledarstaben.
– Vi är glada att vi kan behålla kontinuitet i ledarstaben och att det blir en utökad roll för Oliver, som är en ledare från egna leden, är ambitiös och vill satsa på att vara bandytränare. Vi tror att han kompletterar Sigge på ett bra sätt och kommer kunna fortsätta utvecklingen av laget nästa säsong.

Samtidigt pågår arbetet med alla roller kring lagledare, administration och material och VBK:s förhoppning är att samma ledarstab som förra säsongen fortsätter, men eventuellt kompletteras med ytterligare något namn.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se