Olle Berglund fortsätter i VBK

Försvararen och assisterande lagkaptenen Olle Berglund har skrivit på ett nytt avtal med Vetlanda BK. "Jag trivs bra med gruppen och med Sigge In-Fa-Lin som tränare, så jag känner att jag vill köra på," säger Olle Berglund.

Olle Berglund har gjort 58 matcher för VBK sedan han anslöt för två år sedan från IFK Vänersborg. Nu står det klart att det blir fler matcher i gulsvart.
– Jag trivs bra och känner att vi gjorde en bra säsong. Så jag vill gärna fortsätta. Vi får behålla stommen i laget och blir mer samspelta till nästa säsong. För egen del fick jag ta ett stort ansvar i gruppen förra säsongen och spelmässigt var min säsong helt ok. Nu vill jag ta ett kliv till och göra min bästa säsong hittills. 

När det gått en och en halv månad sedan säsongen tog slut mot Västerås summerar Olle Berglund säsongen såhär:
– Det var en blandad säsong. Vi började och avslutade serien dåligt, men i mitten var vi bra. Vi hittade vårt spelsätt, vi attackerade och många var delaktiga. De yngre växte. Sedan i slutspelet gjorde vi fyra bra matcher men räckte inte riktigt till mot Västerås. Det var surt, men nu vill vi ta revansch.
– Vi jobbade hårt för att ta oss till slutspelet och vara bra där. Nu kommer vi behöva jobba lika hårt hela nästa säsong. Det börjar redan om några veckor och vi behöver jobba hårt varje dag. Vi måste vara där och vilja bli bättre som grupp och som individ. 

Kontraktet gäller över nästa säsong och från VBK:s sida är man såklart nöjda att få behålla Berglund.
– Olle har på sina två år i VBK blivit väldigt uppskattad i laget och föreningen, vilket inte minst märktes när han vikarierade som lagkapten under säsongen som gick. Olle är en oerhört professionell och pålitlig spelare som vi givetvis vill bygga laget kring, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Stötta VBK:s fortsatta lagbygge!

Just nu pågår en insamling vi kallar för Stolpe in-pengen, som ska hjälpa VBK till mer tur i kommande slutspel! Så här långt har insamlingen givit VBK över 50 000 kr. Hjälp oss att bygga ett ännu starkare lag för nästa säsong och swisha minst 200 kr till 123-198 94 09. Tack för ditt stöd!

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se