Philip Lennartsson ny lagkapten

Philip Lennartsson är VBK:s lagkapten 2019/2020. Han assisteras av Pontus Blomberg och Pontus Vilén. - Jag hoppas att det blir bra och jag ser det som att jag och "Pontusarna" gör det här ihop, säger Lennartsson.

På lördag 13:15 drar VBK:s matchsäsong med match mot Nässjö. Då kommer Philip Lennartsson bära lagkaptensbindeln.
– Philip var assisterande kapten ifjol och fick vara kapten en hel del när Viktor (Törner) var borta. Han har de senaste åren tagit allt större ansvar för gruppen och vuxit utanför isen, säger Patrik ”Putte” Johansson om sitt val.
– Pontus Blomberg och Pontus Vilén blir assisterande kaptener. Blomberg har rutin och driver på oavsett om han är kapten eller inte, Vilén tar nu ännu ett steg i sin utveckling. Jag ser det som att de kommer jobba som ett team och kan stötta varandra. De får bestämma lite själva hur de vill lägga upp det och om de vill alternera lite.

Philip Lennartsson har hunnit göra 281 matcher i högsta serien för VBK. Under säsongen är det troligt att han tar sig in på topp-tio-listan över spelade matcher klubben. Tränare Patrik Johansson ligger nämligen tia på 285. Upp till pappa Per, som toppar listan på 425 är det en bit. Men just rutinen är en sak Philip nämner när han ombeds beskriva känslorna över att bli lagkapten.
– Det är spännande, kul, ärofyllt. Jag är väl den i laget som varit med längst och jag tycker att jag känner hela truppen bra, säger Philip som inför sin inspiration från tidigare kaptener i klubben.
– Vi har haft många bra kaptener och det jag framför allt tar med mig från dem är att de spridit energi på plan. Jag kände förra året när jag var piggare i ljumskar och höfter att det var enklare att pusha de andra. Jag tycker det är viktigt att vinna och jag ger allt för laget och för VBK.

Lennartsson, som för övrigt blev pappa för första gången i förra veckan, backas alltså upp av Pontus Blomberg och Pontus Vilén och precis som tränare Putte Johansson ser Lennartsson uppgiften som en delad uppgift.
– Jag ser det som att jag och Pontusarna gör det här ihop. Vi tre är ett team som hjälps åt och jag tror det här kommer blir, säger Philip Lennartsson, VBK:s nye lagkapten.