Plattmatch av VBK

Ett rappt och effektivt Vänersborg körde över ett tafatt och misstagsbenäget VBK.

De flesta hade förutspått en jämn match när Vänersborg kom på besök till Vetlanda. Men av detta blev inget. Ett rappt och effektivt IFK körde över ett tafatt och misstagsbenäget VBK.

Jämfört med matchen mot Villa hade VBK fått tillbaka Tobias Nyberg. Tyvärr hade man tappat sin täta defensiv och det dröjde inte ens tre minuter innan Vänersborg lätt spelat sig förbi VBK:s försök till hög press och Joakim Hedqvist fått fritt läge från höger. Därifrån gjorde han sitt första av hela sju mål denna kväll.

Efter VBK:s kvittering – Daniel Johansson på hörna – var det en minut strax efter 13 som på allvar försatte VBK i en svår situation. 1-2 kom när två VBK-försvarare efter varandra missade att rensa bort bollen, Joakim Hedqvist däremot fick träff på bollen som via David Borvall studsade över mållinjen precis innan en tredje VBK-spelare fick tag i den.

Bara minuten därefter var det enkelt för Emil Viklund att bryta in från höger och sätta bollen i nät.

Under resten av halvlek jämnade VBK ut spelet något, men bortsett en hörna skapade de inget särskilt. På just en hörna sköt Joakim Johansson 4-1 precis innan domaren blåste för halvtidsvila.

I denna vila fick VBK energi och gjorde ett försök att sätta press på Vänersborg. I viss mån lyckades detta men någon utdelning gav det inte. Istället gjorde Johan Koch 5-1 på ett långskott som smet in. Joakim Hedqvist fortsatte att utnyttja gästfriheten i VBK-försvaret och gjorde 6,7 och 8-1. Så dags lämnade delar av publiken läktarna. De gick miste om Emil Fedorovs 2-8 och Adam Rudells 3-12.

Nya tag nästa år som inleds med turné i Hälsingland med matcher i Edsbyn och Bollnäs. Den 9 januari är det dags för hemmamatch igen. Mot Tellus.

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 3-12 (1-4)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson, Emil Fedorov, Adam Rudell
Vänersborg: Joakim Hedqvist 7, Joakim Johansson 2, Emil Viklund, Johan Koch, Mikko Lukkarilla

Matchrapport

Laguppställning