Pontus är tillbaka

Pontus Blomberg återvänder till Vetlanda BK. Han har skrivit ett treårskontrakt med moderklubben VBK. - VBK har alltid betytt mycket för mig och det känns väldigt naturligt att flytta hem.

Pontus Blomberg, 26, har gjort 190 matcher för VBK och återvänder till Vetlanda efter en säsong i Hammarby.
– Jag kände att jag behövde göra det som var bäst för mig själv. Vetlanda presenterade ett väldigt bra alternativ och det kändes naturligt att flytta hem.

Vetlandas tränare Patrik Johansson ser Pontus Blombergs återkomst som viktig för laget.
– Det är vårt hjärta som kommer tillbaka. Han driver på gruppen med sin inställning. Han kan vårt spel och är väldigt duktig på att spela igång sina lagkompisar. Med Pontus i laget har vi flera starka mittfältare som ger oss bra alternativ.

Mittfältaren Pontus Blomberg debuterade i Vetlanda BK:s A-lag säsongen som 17-åring 2010/2011 och landslagsdebuterade för Sverige 2017. Nu vänder han tillbaka till moderklubben efter en säsong i Hammarby som delvis spolierades av en ryggskada som Pontus snart rehabiliterat. Inom några veckor hoppas han vara fullt återställd och ser fram mot nästa säsong.
– Jag har stora förhoppningar. Jag tror väldigt mycket på Vetlanda och har alltid gjort det. VBK har alltid betytt mycket för mig.

Martin Letterblad i VBK:s sportgrupp konstaterar att Vetlanda BK får hem en spelare som kommer betyda mycket för klubben.
– Pontus kommer betyda mycket för hela klubben. Han var på gränsen till landslaget när han lämnade och vi känner oss säkra på att han kommer tillbaka till den nivån hos oss. Han kommer naturligtvis vara viktig på isen, men även utanför. Pontus är en ledare inom gruppen och kommer vara viktig som VBK:s representant utåt.

Se en videointervju med Pontus Blomberg här:

Fakta Pontus Blomberg:

Position: Mittfältare
Född: 2/5 1993.
Längd: 179 cm. Vikt: 80 kg.
Landskamper: 2 A, 5 U23, 5 P19, 2 P17 och 4 P15.
Svensk mästare: J20 2011 med Vetlanda BK.
Matcher/mål i VBK: 190/18