Pontus Nordström vill ta plats

I vintras gjorde han debut i VBK:s A-lag. För sina insatser belönades han med ett A-lagskontrakt. - Första målet är att vara med och spela. Lyckas jag med det, vill jag bidra med det som laget behöver, säger Pontus Nordström.

Precis som sina lagkamrater har Pontus Nordström nu nästan avklarat den gemensamma delen av barmarksträningen. Pontus var även förra våren med och tränade med A-laget och han gillar upplägget på träningen.
– Det är mycket rörlighet. Det passar mig som är stor och lite stel. Jag vill bli mer explosiv. Med bättre rörlighet får jag också ut mer av min skridskoteknik, säger Nordström som tycker att han blir bättre och starkare för varje träning.
– Så var det förra säsongen när jag fick träna och spela med A-laget. Jag utvecklas vid varje träning. Och så känner jag nu också, jag blir starkare hela tiden.

4 ungdomsguld

I våras avslutade Pontus sin juniorkarriär. Han kan nu se tillbaka på en diger meritlista med 1 guld i P18 och inte mindre än tre guld i J120. Nu skingras laget, men först ska man på en gemensam resa till Italien.
– Jag har varit i Vetlanda fyra år och de är de roligaste jag haft. Det har varit helt fantastiskt att få spela bandy med sina bästa vänner och dessutom få ha så mycket framgång. Nu blir det ett farväl till den tiden, vilket är lite sorgligt. Samtidigt ser jag väldigt mycket fram mot säsongen som kommer, säger Pontus, som ju skrev på ett tvåårskontrakt med VBK i våras.
– Det är något jag strävat efter sedan jag började spela bandy. Det är lite av en dröm som gått i uppfyllelse.

Motiveras av hård konkurrens

Innan midsommar blev det klart att Pontus får ytterligare konkurrens i anfallet när Patrik Johansson återvänder till VBK efter en sejour i Ryssland.
– Jag tycker truppen ser riktigt bra ut. När Putte kom in blev det kanske lite svårare för mig att ta en plats, men han gör laget bättre och jag ser det som en morot att ta en plats även fast konkurrensen är hård.

För den som inte är så bekant med Pontus Nordström beskriver han sig såhär som spelare:
– Forward med bra högerskott. Stor, tung, ger alltid 100 procent. Förhoppningsvis är jag också en målskytt.