Pontus Vilén lämnar VBK

VBK säger tack till Pontus Vilén som har bestämt sig för att lämna föreningen.

Den Skirö-fostrade Pontus Vilén kom till VBK i junioråldern och debuterade i A-laget säsongen 2012/2013. Sedan dess har det blivit 208 matcher och 52 mål för 25-åringen. Säsongen som gick blev Pontus fyra i VBK:s interna poängliga med 33 poäng i serie och slutspel.

I sitt treårskontrakt fanns möjligheten att säga upp avtalet inför den kommande säsongen, vilket Pontus gjorde och har nu kommit fram till att karriären ska fortsätta i en annan klubb.
– Det är givetvis tråkigt att Pontus beslutat sig för detta, vi har haft en bra dialog om framtiden under våren. Pontus känner att han behöver ett miljöombyte både privat och bandymässigt och även om vi gjort vad vi kunnat för att ge honom de förutsättningarna även i Vetlanda så kan nu vi endast önska honom lycka till i sin nya klubb, säger sportgruppens Andreas Söderman.

Ponuts Vilén säger så här efter sitt beslut.
– Jag vill tacka alla i och runtomkring föreningen för nio fantastiska år. Jag är tacksam för alla spelare och ledare som till stora delar har format mig till den människa och bandyspelare jag är i dag. Nu är det dags för nya utmaningar, för att försöka bli den bästa versionen av mig själv. Tack för allt, Vetlanda Bandyklubb!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se