Putte är klar

Vetlanda Bandyklubb har nu gjort klart med sista pusselbiten inför nästa bandysäsong. Patrik ”Putte” Johansson är tillbaka efter en säsong i Ryssland och gör därmed sin tredje sejour i VBK.

Han spelade en säsong som junior 2006 och återvände sedan 2015 som etablerad Elitserie-spelare och gjorde tre säsonger i VBK. Under den sista säsongen i VBK spelade Putte allt mer anfallare och hade då sin bästa säsong i Elitserien när det gäller målproduktion och gjorde 24 mål och 4 assist i laget som åkte ut i kvartsfinal. Därefter lämnade Putte VBK för Ryssland och spelade den förra säsongen i Start i ryska ligan.

Nu har han bestämt sig för att återvända en tredje gång till Vetlanda Bandyklubb.
– Det känns bra att ha det klart och att vara tillbaka i Vetlanda. Jag har haft några av mina bästa bandyår i VBK och jag gillar drivet som finns i VBK. Alla vill hela tiden bli bättre, vilket man märker på alla bra spelare som kommit fram i Vetlanda. Det var i Vetlanda som elitkarriären började och jag har bara bra minnen från VBK, säger Patrik Johansson.

Uppskattad i Vetlanda

Kontakten mellan VBK och Putte har funnits hela våren sedan det blev klart att han flyttar hem från Ryssland. Putte bor i Göteborg och tillsammans med sambon Sofia väntar de parets första barn under sommaren. Intresset från flera klubbar i Sverige har varit stort vilket har gjort att Putte har behövt tid för att fatta rätt beslut. Till slut hittade VBK en lösning som gör att hela familjen kan flytta till Vetlanda och då föll alla bitar på plats och valet för Putte föll på VBK.
– När vi vägde in alla bitar så blir Vetlanda en bra lösning och VBK har verkligen jobbat för att göra det så bra som möjligt för oss. Grabbarna i laget har tjatat på mig att komma tillbaka och jag har förstått att jag är uppskattad i Vetlanda både som spelare och person.

VBK:s tränare med samma namn, Patrik Johansson, ser fram emot att välkomna sin nygamla namne tillbaka till laget när nyförvärvet börjar träna med VBK i augusti.
– Han gjorde en väldigt bra säsong senast han var här. Jag tror han kommer tillbaka som en ännu bättre spelare efter året i Ryssland där han samlat på sig nya erfarenheter. Han känner till vårt spel och har därför en kort inkörningsperiod. Dessutom är han en klok man, som är väldigt intresserad av vårt spel, har många bra synpunkter och blir viktig i vårt omklädningsrum, säger tränaren Patrik Johansson.

Sista delen i lagbygget

Martin Letterblad i VBK:s sportgrupp är glad att föreningen nu har klart med den sista delen i lagbygget.
– Putte är en spelare vi verkligen jobbat hårt för att få tillbaka och vi är givetvis glada att både han och Pontus Blomberg tidigare tror på laget och föreningen så att de väljer att återvända redan efter en säsong i andra klubbar. Nu har vi fått in den offensiva förstärkningen vi ville ha och laget ser mycket spännande ut och vi hoppas nu kunna vara ännu mer slagkraftiga än förra säsongen, säger Martin Letterblad.

Putte har skrivit på för två säsonger i Vetlanda Bandyklubb.

Fakta: Patrik Johansson
Född: 1989
Position: Mittfältare/anfallare
Tidigare klubbar: IFK Kungälv, Nässjö IF, Vetlanda BK, IFK Vänersborg, IK Sirius, Start