Patrik Johansson, Tobias Nyberg och Philip Lennartsson

Putte: Truppen känns fräsch

Truppen är spikad. Det innebär att tränare Patrik Johansson kan sitta vid stugan på Öland och fundera över hur han ska formera laget i vinter. - Vi har många spelare som kan spela på många platser.

Sedan säsongen tog slut i februari har VBK-spelarna hunnit med ledighet. Men sedan början av april har det varit sedvanlig hårdkörning under fystränare Kristian Thalins ledning.
– Vi har varit väldigt nöjda med det upplägg Kristian kört i några år nu, och har sett fina framsteg. Han har förfinat sitt program för varje år, men grunden är densamma. Och som vanligt i Vetlanda tränar vi väldigt mycket tillsammans, säger Putte som menar att det finns en skön känsla i truppen.
– Vi började bygga något förr säsongen. Nu har vi lagt till några starka karaktärer som stärker gruppen.

Stommen kvar

Jämfört med förra säsongen är det relativt stor omsättning i VBK-lägret och när vi summerar silly season är det åtta spelare ut, åtta spelare in. Men trots omsättningen menar Putte att mycket är sig likt.
– Vi har tappat en del bredd. Men spelarna som kommer in är i de flesta fall antingen återvändare eller egna juniorer vi flyttar upp. Så de kan spelet. Och stora delar av förra årets stomme är kvar. Jag tycker truppen känns fräsch, och många spelare som har lite längre kontrakt.

Tror på försvarslinjen

I försvarslinjen har tre spelare försvunnit, och någon undrar kanske hur Putte ser på den nya försvarslinjen. Är han orolig?
– Vi tror stenhårt på de försvarsspelare vi har. Gustav Wallin är juniorlandslagsman och var libero i Sveriges bästa juniorlag. Vad gäller Santtu Nurmi pekar allt vi hört om och sett av honom mot att han är en bra spelare. Sedan är vi medvetna om att det kan bli en inkörningsperiod för honom.

I sommarstugan formeras laget

VBK tränar gemensamt två veckor efter midsommar innan spelarna tränar individuellt under fyra veckor. I mitten av augusti går laget på is i Borohallen, och från första september – en vecka tidigare än förra året – ligger isen i Hydro Arena. Men innan dess väntar sommarsemester för Patrik Johansson. När han sitter vid stugan på Öland kommer han delvis slappna av, men också fundera – hur ska laget formeras?
– Vi har bra konkurrens i laget. Många spelare kan spela på flera positioner. För några spelare väntar kanske nya roller. Vi får se vad jag kommer fram till.