Rauan Issaliyev klar för VBK

Vetlanda Bandyklubb har gjort klart med ett nyförvärv i form av den kazakstanska landslagsspelaren Rauan Issaliyev.

35-årige Rauan Issaliyev är en av Kazakstans mest meriterade spelare genom tiderna och var lagkapten för landslaget i VM som spelades i Åby under början av april tidigare i år. Issaliyev bestämde sig för att lämna Ryssland efter att hans kontrakt med Baikal Energy gick ut under våren. Efter en längre tids samtal är nu VBK och Issaliyev överens om ett kontrakt som gäller över säsongen 2023/2024.

Issaliyev kommer att ansluta till VBK under mitten av september och är spelklar till matchen i Svenska Cupen mot IFK Vänersborg 20 september, förutsatt att arbetstillstånd ges innan dess.
– Vi är glada att kunna få till en bra lösning för båda parter och att förstärka truppen med Rauan. Vi får en spelare som inte bara är väldigt motiverad att komma till Sverige och till Vetlanda utan också den spelartypen vi har letat efter i form av en rutinerad offensiv spelare som kan spela på flera olika positioner i laget, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp. 

VBK:s tränare Sergei In-Fa-Lin, som också är förbundskapten för Kazakstan, ser givetvis fram emot att få ha Issaliyev som spelare även i VBK.
– Rauan är en teknisk spelare med bra fart som kommer att passa in i vårt spel och som kommer bli rolig att se i Elitserien. Han har lång erfarenhet av elitnivå och internationellt spel som bidrar mycket till vårt lag, säger Sigge.

Därmed består nu VBK:s trupp av 18 seniorer som ska kompletteras med någon av de juniorer som tränat med A-laget under försäsongen.
– Vi har haft en osäkerhet under försäsongen med Albin Rehnholms avstängning och några skador samtidigt som vi vet att det alltid dyker upp skador och annat under säsongen. Därför behöver vi alternativ i truppen. Nu känns det väldigt bra att kunna gå in i hösten med vår trupp och med den kvalitet och erfarenhet som Rauan bidrar med höjer vi konkurrensen i laget, säger Andreas Söderman.

Värvningen av Rauan Issaliyev har gjorts möjlig tack vare extra tillskott från ett antal sponsorer och Vetlanda Bandyklubb säger stort tack till alla som har bidragit!

Fakta: Rauan Issaliyev

Position: Mittfältare/anfallare
Född: 13 maj 1988
Längd: 180 cm
Vikt: 77 kg
Tidigare klubbar: Vodnik, Sibselmash, Baikal Energy
Landslag: 90 A-landskamper för Kazakstan, 5 VM-brons

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se