Rehnholm räddade poäng i slutminuten

VBK fick med sig en poäng hem från Motala efter att ha stått för en stark upphämtning i slutminuterna och kvitterade i 92:e minuten genom Albin Rehnholm.

Fina yttre förhållanden i Motala inbjöd till en första halvlek som var både svängig och underhållande med två lag som försökte gå framåt i rappa attacker. Inledningsvis var det VBK som stod för det mesta och det bästa men under halvlekens gång kom Motala in i matchen allt mer och såg även mer strukturerade ut i sin offensiv. Vinden var en faktor på K Bygg Arena och där VBK nog var laget som hade mest medvind i den första halvleken.

Matchens första mål redan efter två minuter var matchens snyggaste tillsammans med Motalas 4-2-mål senare i matchen. Den här gången var det Filip Bringe som med en lång lyra friställde Joakim Andersson så var det 0-1. Motala kvitterade på en retur men VBK återtog ledningen genom August Ljung som lite turligt satte en retur efter Albin Ekholms fina uppåkning. Hemmalaget kvitterade på en hörnretur och 2-2 i paus var ett rättvist resultat. 

Motala kom ut starkt i den andra halvleken och hade sin bästa period i matchen under första kvarten. Då satte man också in ett ryck med ett snabbt 3-2-mål som nog egentligen var ett självmål då Olle Berglund råkade sätta bollen i mål när Jonas Enander sköt. Sen kom då det snyggaste Motala-målet i matchen när Albin Rohlén utökade efter en fin lobbpassning och i det läget var VBK i brygga. Joakim Andersson klev av matchen med ny befarad ryggskada men en bra timeout från In-Fa-Lin och Edlund tog VBK tillbaka in i matchen.

Anfallsspelet blev bättre men målchanserna kanske inte så tydliga, så istället en hörna som tog laget tillbaka i målprotokollet. Philip Lennartsson sköt 4-3 och VBK gick sedan för en kvittering men hade svårt att ta sig i genom mittförsvaret i hemmalaget och skapade aldrig de riktigt klara lägena förutom några tillfälligheter. Istället var det Motala som kunde göra 5-3 på en ny hörnretur och då såg hemmalaget ut att gå mot två poäng.

Men historien skulle komma att upprepa sig för er som minns hur det såg ut i Hydro Arena för knappt en månad sedan. Då fick VBK straff som Filip Bringe missade – och det skedde tyvärr även i denna match med tre minuter kvar att spela. Straffmissen till trots skulle VBK göra två sena mål. precis som i Hydro Arena. För Motala fick två utvisade spelare i straffsituationen och det gav ytor till ett jagande VBK. Bollarna började spelas på chans in i straffområdet och på ett inslag från Bringe styrde Emil Fedorov in reduceringen till 5-4. VBK stannade inte där utan fortsatte trycka på och efter en ny chansboll knackade Albin Rehnholm bollen i krysset och matchen var kvitterad. 

På det stora hela en jämn match där VBK givetvis är gladast för att få med sig en poäng men det var inte heller orättvist sett över 90 minuter. VBK fick inte i gång samma spel som i de senaste vinstmatcherna men stod för en stark kämpainsats som bärgade poäng. Poängräddaren Albin Rehnholm var en av de bättre i VBK tillsammans med i första halvlek Axel Ekholm och August Ljung. 

VBK:s tränare Kent Edlund var givetvis glad efter avslutningen på matchen.
– Det är ett fantastiskt lag det här gula, jag är full av beundran. Det är killarnas förtjänst till 100 procent, vi är starka sista 15-20 minuterna i varje match. Vi gör inte vår bästa match under den här perioden, det blir lite flängigt och det blir lite rakare utomhus, men kämpar och krigar oss till poäng, sade Kent i intervjun i Elitserien Live. 

Nästa match spelas hemma i Hydro Arena på lördag kl 15:00 när Edsbyn kommer på besök. 

IFK Motala– Vetlanda BK 5-5 (2-2)
Målskyttar Motala:
Albin Rohlén 3, Jonas Enander 2

Målskyttar VBK: Joakim Andersson, August Ljung, Philip Lennartsson, Emil Fedorov, Albin Rehnholm
Utvisningar: Motala 2×10, VBK 1×10
Hörnor: 8-5
Matchrapport

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se