Så spelar VBK i Svenska Cupen

Nytt för den kommande säsongen är att Svenska Cupen spelas med ett nytt upplägg. Två grupper, en försäsong med tävlingsmatcher och till sist ett spännande slutspel i Lidköping för de två bästa lagen i respektive grupp.

Nu har förbundet släppt spelschemat för Svenska Cupen. VBK spelar i södergruppen tillsammans med Frillesås BK, Gripen Trollhättan BK, Hammarby IF, IFK Motala, IFK Vänersborg och Villa Lidköping BK.

De första matcherna spelas redan den 25 augusti, men VBK går in i turneringen den 2 september med en bortamatch mot Hammarby IF. Matchen spelas i Kronfågel Arena i Katrineholm. Den första hemmamatchen spelas den 20 september, klockan 19:00 då IFK Vänersborg kommer på besök till Hydro Arena.

Om VBK kommer etta eller tvåa i gruppen väntar ett slutspel i Lidköping helgen den 14-15 oktober. Där spelas semifinaler och medaljmatcher och nytt för i år är även att herrarnas och damernas cupslutspel kommer att avgöras parallellt i samma arena – kanske kan både VBK och Skirö AIK ta sig dit? 

Så spelar VBK i cupen

  • 2 september, 18:00, Hammarby IF-Vetlanda BK, Kronfågel Arena, Katrineholm
  • 10 september, 15:00, Villa Lidköping BK-Vetlanda BK, Sparbanken Lidköping Arena 
  • 20 september, 19:00, Vetlanda BK-IFK Vänersborg, Hydro Arena, Vetlanda
  • 23 september, 16:00, Vetlanda BK-Frillesås BK, Hydro Arena, Vetlanda 
  • 1 oktober, 16:00, Vetlanda BK-Gripen Trollhättan BK, Hydro Arena, Vetlanda
  • 7 oktober, 15:00, IFK Motala-Vetlanda BK, Hydro Arena, Vetlanda

Se hela spelschemat för Svenska Cupen här.

Filip Borglin
boorglin@gmail.com