Så spelas Svenska Cupen Herr 2024

För andra året i rad spelas Svenska Cupen Herr med två sjulagsgrupper där de 14 elitserieklubbarna slåss om fyra platser till finalspelet i SBB Arena, Bollnäs, den 12-13 oktober.

Svenska Cupen arrangeras av Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy tillsammans med Bollnäs GIF.

Gruppspelet inleds söndagen den 25 augusti, då Villa Lidköping BK tar emot Frillesås BK hemma i Sparbanken Lidköping Arena och redan veckan därefter bjuds det på såväl hälsingederby mellan Bollnäs och Edsbyn som västgötaderby mellan IFK Vänersborg och Villa Lidköping.
Den sista gruppspelsmatchen spelas i  Slättbergshallen, Trollhättan, den 8 oktober mellan Gripen och Vetlanda innan det efterföljande helg är dags för finalspelet i SBB Arena, Bollnäs. Där avgörs även damernas finalspel under samma helg.
– Det nya cupformatet fick en väldigt fin respons i fjol och vi ser fram emot en ännu mer högoktanig Svenska Cupen i år. Vi hoppas att utvecklingen fortsätter med en ökad publiktillströmning till våra arenor under försäsongen och är övertygade om att det kommer att bjudas på bandy i världsklass redan med start i augusti, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

GRUPPINDELNING SVENSKA CUPEN HERR 2023:

NORR:

Bollnäs GIF

Broberg/Söderhamn Bandy

Edsbyns IF

Hammarby IF

Ljusdals BK

IK Sirius Bandy

Sandvikens AIK

SÖDER:

Frillesås BK

Gripen Trollhättan BK

IFK Vänersborg

Vetlanda BK

Villa Lidköping BK

Västerås SK

Åby/Tjureda IF

Filip Borglin
boorglin@gmail.com