Säsongen över

VBK gjorde ett försök. Men det räckte inte. Motala vann och VBK har spelat klart säsongen 2018/2019.

VBK inledde offensivt, med hög press och skapade tidigt två resultatlösa hörnor. Istället kunde IFK Motala kontra sig till en vänsterhörna som förvaltades på bästa sätt. 1-0 till Motala och uppförsbacken var både lång.

VBK hade svårt att skapa chanser mot ett tätt Motalaförsvar. Det var först när gästerna drog på sig två utvisningar som VBK hittade luckor. Tobias Nybergs kvittering efter 22 minuter var en viljeinsats och hoppet tändes i Hydro Arena. Nu följde en av VBK:s bättre perioder i matchen och efter 36 minuter spelade Eetu Peuhkuri vackert fram Emil Fedorov som gjorde 2-1 till VBK. Det hade varit ett fint resultat att ta med sig in i halvtid. Motala såg också ut att tänka ungefär så och spelade vid tillfälle runt bollen på egen planhalva. Kanske vaggade de in VBK-försvaret i falsk säkerhet. För efter ett lyft lyckades Jonas Enander slita sig loss och kvittera till 2-2. För andra gången i detta dubbelmöte fick Motala till ett viktigt mål innan pausvilan.

När andra halvlek drog igång var Motala det bättre laget. VBK hade svårt att få grepp om vare sig boll eller Motalaspelare. Motala skapade flera bra chanser, men David Borvall gjorde flera fina räddningar och höll VBK kvar i matchen.

VBK tog emellertid över kommandot i matchen. Emil Fedorovs 3-2 var följden av en längre periods bollhållande där man tryckte tillbaka gästerna. Med 25 minuter kvar att spela räckte det nu med två mål för att få till en förlängning. Istället tilldelades Motala en straff. I torsdags räddade David Borvall en straff i sitt högra hörn. Borvall chansade på samma hörn, men straffen slogs i andra hörnet och nu var uppförsbacken både lång och brant.

VBK tog timeout. Man satsade framåt. Istället kunde Motala kontra och göra 4,5 och så småningom 6-3. Säsongen över över Vetlanda. Vi önskar Motala lycka till i kvartsfinalen mot Villa Lidköping.

För VBK väntar nya tag nästa säsong. Då väntar smålandsderby mot Åby/Tjureda som vi gratulerar till att idag ha vunnit allsvenskan.

Det var en dämpad Viktor Törner som mötte VBK-TV efter matchen:
– Vi går ut och gör det bra och får tryck på dem. Det ser bra ut fram till de att få straffen. Då dör det ut.
– Det är tungt. Vi har gjort en del bra och en del dåliga matcher. I serien hamnar vi ungefär där vi bör, men det räcker inte till slutspel och det är de matcherna man vill spela

Vetlanda BK – IFK Motala 5-2 (2-2)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov 2, Tobias Nyberg
Motala: Elias Gillgren 2, Albin Rohlén, Philip Florén, Jonas Enander, Johan Thorsson