Seniorkontrakt för Gustav Ek

Vetlanda BK skriver kontrakt med egna produkten Gustav Ek. "Jag är stolt över att få spela i VBK" säger Gustav.

Gustav Ek var lagkapten i VBK:s P19-lag som i våras nådde SM-final. Han har sedan tidigare 4 ungdomsguld fördelat på två pojk- och två juniorguld. Därutöver har han meriter från ungdomslandslag. Men nu är han senior och som sådan har han under hösten undertecknat ett kontrakt på 1+1 år med Vetlanda BK.
– Jag har varit med och tränat sedan i våras, så det var väldigt skönt att få beskedet att jag skulle få skriva på ett kontrakt. Så nu känns det väldigt bra och jag är väldigt stolt att få skriva kontrakt med moderklubben Vetlanda BK, säger Gustav Ek.

Mattias Rehnholm har haft Gustav i såväl Vetlandas som Sveriges ungdomslag. Han beskriver truppens senaste tillskott såhär:
– Han har ett stort laghjärta som alltid gör yttersta för laget. Han är inte någon rubrikspelare men jobbar hårt och är en härlig spelare att ha i en trupp.
– Det är alltid roligt att kunna lyfta upp egna spelare och han har gjort det bra under försäsongen. Han är ung och det är viktigt att inte ställa några orimliga krav, utan låta honom utvecklas.

När Gustav Ek själv ska beskriva sig själv påminner det mycket om tränarens ord. Han kallar sig själv en defensiv och skridskostark spelare som kan spela både back och halv.
– Nu är jag jätteglad att få den här chansen. Jag strävar naturligtvis efter att spela matcher, men framför allt ska jag ta lärdom av de väldigt bra spelare vi har i truppen och se till att utvecklas så mycket som möjligt.

Gustav Ek fyller 19 år den 20 september och har Vetlanda BK som moderklubb.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se