Sex stolpskott, fem mål och seger mot Örebro

VBK vann säsongspremiären mot Örebro med 5-4.

Det var en del nytt i VBK. Fem nya spelare, dessutom en del nya positioner för andra spelare. Pontus Blomberg spelade vänsterhalv, Elliott Fröjd inledde på andra halven. August Klang och Albin Rehnholm fick göra varsin halvlek som mittfältare. Pontus Sjölund och Vladimir In-Fa-Lin tog hand om det centrala mittfältet.

Det började sådär för VBK. Det gick lite för långsamt, det var lite slarvigt och Örebro gjorde 1-0. Men efter 20 minuter eller så började VBK få upp farten och skapade en del lägen och man lyckades också göra 1-1. Ett klassiskt Jocke-mål, där bollen gick från vänsterhalv Blomberg, till mittfältare In-Fa-Lin ut till anfallare Jocke Andersson på högerkant och då är han som bekant svårstoppad.

Sex stolpskott för VBK

Utöver målet hade VBK fyra stolpskott bara i första halvlek. Axel Ekholm hade två ramträffar, Filip Bringe drog ett frislag i stolpen och så kom Sebastian Ytterell i bra läge och avslutade i stolpen. Men mål, det blev det inga fler i första halvlek

Andra halvlek började på samma sätt. Vladimir In-Fa-Lin fick ett friläge och även han träffade ramen. Innan det var slut hade även Filip Bringe hunnit med att stolpskott till. Sex ramträffar alltså.

Final mål för VBK

Men så dags hade VBK hunnit med att också göra fem mål, efter att Örebro gjort 2-1. Emil Fedorovs 2-2 var en hörnretur. Därefter kom tre fina mål. Det började med att Topi Peuhkuri tog bollen ur korgen, kastade bollen till Joakim Andersson på mittlinjen som passade vidare till Axel Ekholm. Då var mer än halva Örebros lag borta och Ekholm kunde åka igenom de som fanns kvar.

Albin Rehnholm åkte även han igenom, först vackert och kontrollerat, sedan med lite tur fick han med sig bollen och la sedan behärskat bollen mellan benen på ÖSK-målvakten 4-2. När 25 minuter av halvleken var spelad gjorde VBK ännu ett fint mål, där bollen gick från vänsterhalv Blomberg, till högerhalv Rehnholm som med en fin djupledspassning hittade Joakim Andersson centralt och då blev det 5-2.

VBK höll unda på slutet

Mot slutet blev det lite stimmigt. Ett frislag från långt håll letade sig i mål bakom Peuhkuri. Då var det 5-3 och strax därefter studsade bollen fram till Jakob Sjölander som sköt i nättaket från straffområdeslinjen. Men 5-4 stod sig tiden ut och VBK fortsätter således att spela matcher mot Örebro där bara uddamålet skjiljer.

En typisk första match för VBK. En hel del bra där farten och aggressivitet var det som stack ut lagmässigt. Sett till de chanser som skapades hade segersiffrorna mycket väl kunnat bli betydligt större för VBK.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se