VBK:s Billotteri

Slipp den nya fordonsskatten genom att vinna i VBK:s Billotteri

På söndag 1 juli införs ett nytt bonus malus-system i Sverige som innebär att nya bilar får en förhöjd fordonsskatt om de inte klassas som en miljöanpassad bil.

Systemet är tvådelat och innebär att miljöanpassade bilar med låga utsläpp kan få en bonus på upp till 60 000 kr. Alla andra bilar kan dock istället få en förhöjd bonusskatt, genom det som kallas malus. Det innebär en förhöjd fordonsskatt under de tre första åren för bensin- och dieseldrivna personbilar klass I och II, lätta bussar och lätta lastbilar. Detta gäller alla nyregistrerade bilar från och med 1 juli 2018.

Läs mer om Bonus Malus här

Ingen förhöjd fordonsskatt på vinsten i Billotteriet

Om du går i tankarna på att köpa en ny bil men blir avskräckt på grund av detta tipsar vi dig om att gå med i VBK:s Billotteri. Du kan på annandag jul 2018 nämligen vinna en helt ny Volvo V40 värd 294 000 kr och eftersom bilen redan är inregistrerad då vi flyttar den mellan olika försäljningsställen så slipper du den nya fordonsskatten, oavsett när du själv tar den i bruk första gången. Därför är systemet bonus malus inget som direkt påverkar dig som vinner i bilen i VBK:s Billotteri 2018.

Läs all teknisk data om bilen här

På torsdag 28 juni från kl 17:00 finns VBK på plats vid Ica Maxi i Vetlanda för att sälja lotter i Billotteriet. Välkommen att besöka oss för att köpa din lott! Har du inte möjlighet att besöka oss på torsdag men vill köpa en lott kan du kontakta någon av personerna nedan.

Läs mer om Billotteriet här

Kontaktpersoner

Kontakta någon av personerna nedan i fall du har frågor om lotteriet eller vill köpa en lott.

Daniel Cederlöf
070-245 78 79
daniel.cederlof@vetlandabk.se

Martin Letterblad
072-209 99 28
martin.letterblad@vetlandabk.se

Andreas Söderman
070-233 99 03
andreas.soderman@vetlandabk.se