SM-finalerna spelas i Uppsala utan publik

VBK är klara för SM-final för P19 för sjätte säsongen i rad. Matchen kommer att spelas som planerat på fredag men spelas utan publik i Uppsala.

Efter seger i semifinalen mot Ljusdal är VBK klara för SM-final för juniorer för sjätte säsongen i rad. För motståndet står precis som förra säsongen Villa Lidköping och VBK har chans att bli svenska mästare på juniorsidan för fjärde gången i rad.

På grund av restriktionerna kring evenemang som en följd av smittspridningen av coronaviruset covid-19 har Svenska Bandyförbundet beslutat att genomföra SM-finalerna som planerat till helgen på Studenternas i Uppsala, men alla finaler kommer att spelas utan publik.
– Att spela utan publik är ett svårt beslut att ta, då vi vet att SM-finalerna i bandy är en stor folkfest och något hela bandy- och idrottssverige ser fram mot varje år. I rådande läge, där hälsa alltid är första prioritet och med regeringens beslut, är detta den lösning vi just nu ser är rätt, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, till svenskbandy.se.

P19-finalen spelas på fredag 20 mars kl 19:00 och kommer att sändas på webb-tv. Vi återkommer med mer information om hur du ser matchen på fredag.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se