Sommarintervju: David Borvall

Under sommaren publicerar vi intervjuer med spelare ur VBK:s A-trupp om allt från vilken glass de gillar till vem de vill bjuda på grillkväll. Idag: David Borvall.

Är du nöjd med försäsongen?
Det är ju inte för att få träna barmark man spelar bandy. Men i min ålder är det jäkligt viktigt att vara noggrann. Vi har ju bytt lite upplägg, med lite mer fokus på lungor. Jag tror det blir en bra kombination med det vi byggt på oss tidigare år. Det har varit tuffa träningar, med mycket slit, men också en hel del fotboll och innebandy. Jag tycker vi har byggt en bra vi-känsla.

Vi har kört en del målvaktsträning med Oliver Drott, vilket vi trappar upp efter sommaren. Men även upplägget för truppen passar oss målvakter väldigt bra, med benstyrka och rörlighetsstyrka. Tvärtemot vad många kanske tror så tror jag konditionsträning är viktigt för målvakt. Man behöver den för att kunna hålla i ordentligt på träningarna under säsong, som ofta är fysiskt jobbigare än matcherna. Matcherna är mer mentalt uttröttande och vid jämna matcher är även målvakter ganska trötta mot slutet.

Vem har imponerat på innebandyn och uppför backarna?
Många som imponerar på innebandyn. Ibland får man också påminna sig om att det inte är vår sport. Det är många som har höga krav på sig och blir frustrerade när det inte funkar. Men ska jag nämna en så tycker jag Simon Lundström sett vass ut.

I backarna är det ganska homogent. Inget som drar ifrån, men inte heller någon som halkar efter.

Vad ska du göra i sommar?
Jag ska njuta lite med sol och bad, men sedan blir det en del renovering. Jag har mina egna projekt, sen har jag träffat en tjej från Vetlanda som har ett torp utanför Vetlanda, så där ska jag väl hjälpa till lite också.

Jag gillar att resa, men det är speciella tider så det blir att hålla sig i Sverige förmodligen. Jag hoppas kunna åka upp till Hälsingland, men även det blir speciellt om jag kan inte kan träffa mina gamla morföräldrar.

Favoritglass?
Sandwich. Det har kommit lite roliga sockerfria historier. Men Sandwich är ändå i en klass för sig.

Favoritbadplats?
Bjärby Öland. Kom hit för 20 minuter sedan. Verkar perfekt.

Vem i laget skulle du ta med dig på en kanotpaddling?
Jaaadu. Det beror på om man vill överleva eller inte. Men jag tror det blir Pontus Vilén. Jag tror han kan underhålla och så har han bra fysik. Dessutom har han några högskolepoäng och känns rätt smart. Så jag tror det skulle bli en bra semester.

Vilka i laget skulle ha svårast att resa ett tvåmannatält?
Isac Karlsson utan tvekan. Sen tror jag att Simon Lundström skulle ha vissa problem. Philip Lennartsson skulle kanske klara det, om han har en bra dag.

Vad grillar du helst?
Nuförtiden är det nog Halloumiburgare. Sen är det rätt kul att grilla pizza.

Vilken spelare i Elitserien (förutom lagkompis) skulle du helst ha grillkväll med?
Nu kommer ju Pavel Bulatov spela i Elitserien (Hammarby) nästa säsong. Vi spelade ihop i Vänersborg och han är en av de snällaste killarna jag känner. Så det skulle vara trevligt att grilla ihop med honom.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se