Stark bortainsats gav inga poäng i Lidköping

VBK stod återigen för en bra match på bortaplan och åkte på en hedersam förlust när laget förlorade med 4-2 mot Villa Lidköping. 

Precis som på annandagen saknades både Niklas Gälman och Jonathan Svensson i VBK och till frånvarolistan adderades även Tobias Nyberg som saknades på grund av sjukdom. Tunga avbräck för VBK, framförallt på halvpositionen där istället Jesper Hvornum gick in och spelade. Tyvärr skadades även Jesper under den andra halvleken och försvann ur spel med ca 25 minuter kvar.

Villa fick en drömstart på matchen då hemmalaget gjorde 1-0 redan efter tvåminuter när en Villa-spelare fick öppet mål precis framför mållinjen efter starkt förarbete av Ludvig Johansson. Villa började också matchen bäst och hade bud på några fler mål innan VBK började komma in i matchen allt bättre. När Pontus Vilén blev utvisad efter 17 minuter var det inledningsvis VBK som gick framåt mest under utvisningen och det gav också ett kvitterings mål när Emil Fedorov blev helt fri. Han petade bollen under hemmamålvakten och precis på mållinjen kom Adam Rudell och petade till bollen. Den var dock redan inne i mål och Fedorov noterades för 1-1-målet.

Efter det målet var det återigen Villa som hade det mesta av spelet och tog på nytt ledningen med 2-1 när en hemmaspelare sköt ett bra skott som David Borvall räddade rakt upp i luften, men bollen letade sig tyvärr sedan in bakom Borvall. VBK tog en timeout strax efter målet och avslutade halvleken på ett bra sätt, med en offensiv som stod emot Villas stora bollinnehav och en offensiv som skapade chanser när lägena kom. Det gav till slut också en kvittering efter 41 minuter, när Rudell satte Axel Ekholm i ett bra läge och Ekholm åkte smart och sköt 2-2 i sin gamla hemmaarena.

Försvarsspel hela halvleken

2-2 efter 45 minuter plus tillägg var framförallt ett bra betyg till VBK:s defensiv, men flera gånger visade laget att man också har bra kvalitet framåt när det skapades omställningslägen. VBK hade med sig bra känsla in i den andra halvleken, som dock ännu tydligare kom att handla om defensiven för VBK:s del. Det var nämligen Villa som ägde det mesta av spelet i en halvlek med väldigt långa spelsekvenser och långa böljande åkningar från hemmalagets sida.

Villa skapade också ett antal målchanser men David Borvall spelade väldigt stabilt i målet när avsluten kom och inte minst fungerade VBK:s hörnrus väldigt bra på de många hörnorna Villa skapade i halvleken, till slut blev det hela 15 stycken. Det gjorde att VBK höll 2-2 i 75 minuter och hade halvchanser att göra fler mål framåt, men avsluten höll inte tillräckligt hög kvalitet.

Till slut var det just en hörna som resulterade för Villa när laget tog ledningen med 3-2 genom David Karlsson efter 75 minuter. Ett förlösande mål för hemmalaget som dock inte hade avgjort matchen definitivt och VBK försökte trots allt få till en kvittering. Axel Ekholm och Daniel Johansson kom i bra lägen som tyvärr inte resulterade och istället kom 4-2 för Villa med fem minuter kvar att spela vilket säkrade de två poängen.

Hedersam förlust

VBK visade återigen upp en väldigt stark arbetsinsats och defensiv mot en bra motståndare, en insats som inte blir mindre imponerande med tanke på sjukdoms- och skadeavbräcken. Det hårda jobbet var dock krävande för VBK som såg trötta ut mot slutet och vi får hoppas att den hedersamma förlusten inte slet för mycket med tanke på att nästa match spelas redan på söndag hemma mot IFK Vänersborg.

Stort plus för alla spelares defensiva insats i matchen men bäste VBK:are för dagen var målvakten David Borvall. 

Villa Lidköping BK – Vetlanda BK 4-2 (2-2)
Målskyttar Villa: Joakim Andersson, Johan Löfstedt, David Karlsson, Jesper Eriksson
Målskyttar VBK: Emil Fedorov, Axel Ekholm
Utvisningar: Villa 1×10, VBK 1×10
Hörnor: 15-5
Matchrapport

Laguppställning

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se