Stor förlust i Lidköping

VBK var chanslöst mot svenska mästarna Villa Lidköping och föll med 10-1.

Det började illa för VBK. Bekantingen Joakim Andersson hade gjort två mål innan tio minuter var gånget och sedan rullade målen in ett efter ett bakom Christian Boman som gjorde sin första i VBK-buren sedan återkomsten från Tranås.

VBK hade svårt att få tag i bollen när Villa med vårdat och effektivt passningsspel tog sig framåt i banan. När VBK själva hade bollen var tempot däremot lågt och felpassningarna många. I slutet av halvleken reducerade Isak Karlsson med ett fint skott i högerläge, men så dags hade Villa redan hunnit med att göra sex mål.

Andra halvlek fortsatte enligt samma mönster. Villa hade bollen, VBK:s anfall bestod av enmansattacker. Bästa chansen hade Emil Fedorov som fri efter vackert lyft inte lyckades få bollen förbi Jon Karlsson i Villas mål. Bakåt trillade målen in titt som tätt. Anmärkningsvärt var att VBK på sju minuter drog på sig tre straffar. Än mer anmärkningsvärt att ingen av straffarna gick i mål. Först träffade Joakim Andersson bollkorgen, sedan sköt Johan Löfstedt över och slutligen räddade Christian Boman William Arvidssons straff. Med tre spelare på utvisningsbänken hade VBK än svårare att hävda sig och till slut gjorde Villa tvåsiffrigt.

9-1 mot Nässjö lördags. 1-10 mot Villa idag. På fredag kanske det blir jämnare när Motala kommer till Hydro Arena och hälsa på. I videon nedan kan ni se en intervju med Christian Boman efter förlusten mot Villa.