Strategi 4 Stjärnor – Vetlanda Bandyklubbs väg till visionen

För att uppnå föreningens beslutade vision arbetar Vetlanda Bandyklubb utifrån en strategi som heter Strategi 4 Stjärnor.

Strategin syftar till de tre stjärnor som sedan 2012 finns i föreningens klubbmärke och som symboliserar de tre SM-guld VBK till dags dato vunnit – med den långsiktiga strävan om ett fjärde SM-guld.

Strategin utgår från tre strategiska stjärnor, som är bandy, marknad och föreningen. Under dessa områden ska föreningen under kommande verksamhetsår forma kortsiktiga och långsiktiga målsättningar och där vi vill involvera ledare, spelare och funktionärer för att nå gemensamma målsättningar i utvecklingen av föreningen. Vi hoppas även att grunden i strategin ska kunna användas i till exempel i våra lags egna målsättningar och utveckling den kommande säsongen. 

Strategisk Stjärna – Bandy

Vetlanda Bandyklubb spelar bandy. Det har vi gjort sedan 1945. Men för att hela föreningen ska spela bandy på det sättet som Vetlanda Bandyklubb vill spela bandy är just bandy en av föreningens strategiska stjärnor. Syftet med detta är att jobba likriktat från yngsta ungdomslag till seniorlag, för att utveckla lag och individer enligt VBK:s kärnvärden och för att naturligt slussa spelare och ledare mellan åldersnivåer i föreningen.

Strategisk Stjärna – Marknad

I Vetlanda Bandyklubbs vision framgår att föreningen ska vara den mest populära vinteraktiviteten att utöva och uppleva på det småländska Höglandet. Att nå dit kräver ett aktivt bearbetande av marknaden på den lokala geografin som fastställs i visionen. Marknadsarbetet är också den största delen av föreningens intäkter vilket gör att marknad är en av VBK:s strategiska stjärnor.

Strategisk Stjärna – Föreningen

Vetlanda Bandyklubb är en ideell förening som värdesätter de möjligheter och tar sig an de utmaningar som det innebär att vara en stor ideell förening med både elit- och ungdomsverksamhet. Därför är det aktiva föreningsarbetet och utvecklandet av detta en strategisk stjärna i föreningens verksamhet. I enlighet med föreningens kärnvärde långsiktighet sätts en sund föreningsekonomi i alltid i det främsta rummet.

Läs mer om Vetlanda Bandyklubbs vision och kärnvärden här.

Ladda hem fördjupad presentation av Strategi 4 Stjärnor här.