Santtu Nurmi

Svarta hjälmar är det nya svarta

Vid gårdagens träningsmatch mot Nässjö var det kanske en nyhet för många att VBK spelade i svarta hjälmar vilket är en förändring inför den nya säsongen.

Bakgrunden är att hjälmleverantören sedan förra året som standard inte längre säljer hjälmar i den gula nyans VBK tidigare har haft, vilket skulle innebära att det krävs en specialbeställning av gula hjälmar. Därför bestämde VBK:s styrelse redan för ett år sedan att alla nya hjälmar som köps in ska vara svarta men det var inte dags att uppdatera A-lagets hjälmar förrän den här säsongen. Därför spelar VBK framöver i den nya färgen på huvudet. 
– Samtidigt tycker vi att helhetsintrycket av vårt matchställ blir snyggare med svarta hjälmar, då det matchar med byxorna och gör att VBK ännu tydligare blir gulsvarta BK och även om gult fortsatt är den dominerande färgen, säger Andreas Söderman i VBK:s styrelse.

Förra säsongen gick VBK över till svarta byxor vilket innebär att laget vid hemmamatcher spelar med svarta hjälmar, gula tröjor, svarta byxor och gula damasker. Den kombinationen används även på bortaplan när det är möjligt, om inte spelar VBK i svarta reservtröjor. Säsongens matchställ kommer att presenteras under oktober. På bilden ovan ser ni nyförvärvet Santtu Nurmi som mot Nässjö debuterade för VBK i en svart hjälm. 

När det gäller ungdomslagen går föreningen successivt över till svarta hjälmar i takt med att dessa behöver bytas ut och nya ska köpas in och när det sker är upp till respektive ungdomslag.  

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se