Emil Nordström

Svenska cupen väntar för J19

I helgen spelar VBK:s juniorer slutspel i svenska cupen. I semifinalen möter man Falu BS.

Nästa helg åker Vetlanda BK:s seniorlag till Lidköping för att spela Svenska cupen. Men redan till helgen åker juniorlaget dit i samma ärende. Till slutspel kvalificerade sig laget genom att stort besegra såväl Nässjö som Motala. Semifinalmotståndet Falu BS hade en något krångligare väg men lyckades tack vare en seger mot Sandviken i gruppspelets avslutande omgång ta sig till slutspel.

Faluns lag består till största del av spelare från det lag som i våras förlorade en jämn final i P17-SM. Men någon större vikt vid motståndet har VBK:s nye tränare Jonas ”Skorven” Persson inte lagt.
– Vi vet inte riktigt hur bra de andra lagen är. Men vi vet ju inte heller riktigt vart vi står. Vi spelade en tidig träningsmatch mot Villa och sen har vi mött Nässjö och ett Motala som kom ett ungt lag. Så vi får väl våra första riktiga värdemätare för säsongen, säger Skorven och fortsätter.
– Vi fokuserar på att göra en bra prestation och på att vi ska vara nöjda med den när vi åker hem på söndag. Det handlar fortfarande om att få till våra grunder och få till det spel vi vill spela.

Välutbildade spelare med driv ger energi

Skorven har haft laget under en försäsong och han konstaterar att det är en inspirerande uppgift, men också att det finns vissa skillnader jämfört med att vara i seniorbandyn.
– För det första är det väldigt roligt att åka till träningen och vi är ett bra gäng med ledare som hjälper till med många olika saker. Spelarna har en enorm drivkraft att nå lång inom bandyn och lägger en massa tid och kraft på att bli bra. Då får jag själv energi. Sedan är det också roligt och imponerande att se hur välutbildade alla spelare är.
– Sedan finns det såklart vissa utmaningar med att träna juniorlag i och med att så många av spelarna är med i A-laget i VBK och flera spelare är på utvecklingsavtal i andra klubbar. Det är viktigt och bra för deras utveckling, men gör också att det blir en utmaning att få ihop laget eftersom vi sällan har alla spelare med på träningar. Därför ska det bli väldigt roligt att komma iväg tillsammans en helg och spela två matcher.

VBK:s semifinal spelas lördag kl 13:00 och kan följas via elitrapport.se eller bandygrytan.se. För information om resultat följ också VBK i sociala medier.

I den andra semifinalen möts förra säsongens svenska mästare Villa och Edsbyn, två klubbar som båda har sex spelare med i landslagstruppen för P19. VBK hade som bekant sju.

Final eller bronsmatch spelas på söndag.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se