Sviten bruten – Sirius vann i Hydro Arena

Efter fyra raka segrar med uddamålet blev det på onsdagskvällen i stället förlust med 2-3 mot Sirius när VBK inte alls kom upp i samma kvalitet som tidigare under säsongen.

Förra veckan blev alla VBK-supportrar bortskämda med vackert bandyspel. Den första halvleken mot Sirius hade inte på långa vägar samma underhållningsvärde. Det var två lag som spelade med handbromsen i. Sirius backade hem med elva spelare ner mot eget straffområde och VBK var inte så värst mycket högre upp i banan de heller. Efter första halvtimmen stod det 0-0 på resultattavlan. Antalet målchanser var inte många fler.

Tre mål skulle ändå komma innan halvtidsvilan, och de två första var riktigt vackra. Sirius tog ledningen när Edward Sigfridsson blev frispelad och kyligt överlistade David Borvall. 1-1 var ännu bättre bandygodis. Pontus Blomberg slog en överraskande lyra fram till Eetu Peuhkuri som på ett tillslag slog in bollen i mitten där Tobias Nyberg avslutade med att distinkt sätta bollen i nät. Sirius avslutade första 45 med att göra 2-1. Samuel Heeger höll sig framme vid Borvall och styrde in ett inspel från kanten.

VBK lyckades inte förändra matchbilden i andra halvlek. I stället blev en matchavgörande sekvens när domare Labe tog en dubbelutvisning på Philip Lennartsson och Pontus Blomberg (den senare högst tveksam). Sirius kunde spela på sin ledning och även göra 3-1 på hörna.

Axel Ekholm lyckades visserligen göra 2-3 på ett ganska spektakulärt vis när hon tog ner ett frislagslyft på tennis och sedan kunde lägga in bollen i öppet mål, men närmare kom inte VBK.

Det var en kväll när Sirius följde sin matchplan till fullo medan VBK inte alls kom upp i samma kvalitet som i tidigare matcher. Farten under skridskorna saknades liksom kanske den rätta tändningen. Det blev tydligt i slutet på matchen när VBK inte ens med fler spelare på planen kunde sätta tryck på motståndarna. Ska det bli några poäng den här veckan behöver VBK visa andra takter när man på fredag möter Broberg borta för att sedan åka till Sandviken och match i Göransson arena på söndag.

Vetlanda BK – Sirius 2-3 (1-2)
Målskyttar VBK: Tobias Nyberg, Axel Ekholm
Sirius: Edward Sigfridsson, Marcus Kumpuoja och Samuel Heeger
Utvisningar: VBK 2×10, Sirius 2×10
Hörnor: 9-8
Matchrapport

Laguppställning

Kristian Lönner
k_lonner@yahoo.se