Topi Peuhkuri fortsätter i VBK

Målvakten Topi Peuhkuri har bestämt sig för att fortsätta i VBK och förlänger kontraktet med 1+1 år.

Topi kom till VBK 2022 och har på två säsonger i föreningen växt ut till en av Elitseriens allra bästa målvakter. Under säsongen som gick stod han samtliga matcher i grundserie och slutspel och bidrog till att VBK endast släppte in 101 mål i serien, bland annat efter två hållna nollor från Topi.

Efter en tids betänketid så har Topi bestämt sig för att förlänga kontraktet med VBK över ytterligare minst en säsong.
– Det har varit klart tidigt att om jag fortsätter i Sverige så är det bara VBK som gäller så nu känns det bra att ha allting klart. Det känns som att resan inte är färdig med vårt lag. Jag har ett enda mål jag strävar mot och det är SM-guld och jag känner att vi har alla möjligheter att göra det i Vetlanda, men det kommer krävas ett hårt jobb för att ta oss dit, säger Topi Peuhkuri.

Topi lyfter även stödet från supportrar som en viktig orsak till att fortsätta i VBK.
– Jag trivs väldigt bra i Vetlanda och det är många som har hoppats att jag ska fortsätta, så det är självklart kul. Stort tack till Kullen Fans och alla supportrar för stödet till mig och laget, det hjälpte absolut till i mitt beslut.

VBK är också glada att kunna fortsätta med Topi i målet även nästa säsong.
– Förra säsongen startade Topi på en ännu högre nivå än sin första i Sverige och han höll sig på den nivån egentligen hela säsongen, inte minst i slutspelet där han var en viktig orsak till att vi vann kvartsfinalen och även i semifinalerna mot Villa. Topi är en vinnarskalle och har en inställning som det här laget verkligen behöver, så han kommer bli viktig även framöver för oss, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Stötta VBK:s lagbygge inför nästa säsong genom att bli medlem i 1992-klubben. Läs mer och bli medlem här!

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se