Torsk mot Sandviken med 4-7

Vetlanda BK var aldrig riktigt nära poäng när laget ställdes mot Sandvikens AIK på trettondagsafton.
Matchen slutade 4-7 efter bland annat fyra mål av Christoffer Edlund.

Det blev en mardrömsstart på matchen för VBK. Redan efter en dryg minut spelade Saik bort VBK:s press och en frispelad Daniel Mossberg kunde göra 0-1.

Men fem minuter senare var det VBK:s tur att bjuda på vacker bandy. Daniel Johansson lyfte mot Joakim Andersson som svarade med en fantastisk nedtagning och ett behärskat avslut i mål.

Men det var Sandviken som var bäst i första halvlek. Deras täta defensiv hindrade VBK:s anfallsspel och framåt hade Saik stor rörlighet och tålamod. Och så en viss Christoffer Edlund.

Innan halvleken var slut hade skyttekungen gjort tre mål, först en straff och därefter mål på två frilägen, det sista fram till 2-4 med bara några sekunder kvar till halvtidsvilan.

Halvlekens konstnummer stod dock Johan Löfstedt för när han i trängt läge slog in reducering 2-3 på halvvolley.

Edlund fyramålsskytt

Andra halvlek bjöd på ungefär samma matchbild som den första men med betydligt färre målchanser. VBK fick mer boll men hade fortsatt svårt att skapa vassa målchanser. Spänningen i matchen levde fram till den 71:e matchminuten då Daniel Berlin något plötsligt tog skott utifrån och överlistade annars duktige David Borvall i målet.

När Saik även kunde göra 2-6 (det var inte helt enkelt att se om bollen verkligen var över linjen men domaren dömde mål) försvann den riktiga gnistan i matchen. Saik tappade koncentrationen något och då kunde VBK snygga till siffrorna två gånger om innan Christoffer Edlund spikade slutresultatet 4-7 på straff.

Sammantaget var Saik numret större den här kvällen och vann rättvist. För VBK:s del väntar nu bortamatch mot tabelljumbon TB Västerås redan nu på söndag.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK 4-7 (2-4)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson, Johan Löfstedt, Daniel Johansson, Philip Lennartsson
Sandviken: Christoffer Edlund 4, Daniel Mossberg, Daniel Berlin, Erik Säfström
Utvisningar: VBK 3×10 Saik 2×10
Hörnor: 7-7
Matchrapport

Laguppställning