Traditionsenlig premiär mot Nässjö

VBK inleder säsongens matchspel med att välkomna Nässjö IF till Hydro Arena. Emil Nordström är en av spelarna som ser fram mot matchen.

Det är dags för matchpremiär. Som vanligt nuförtiden är det i säsongspremiären ett derby mot Nässjö som väntar. Ifjol vann VBK med 6-5 efter ett sent hörnavgörande av Filip Bringe. De fyra åren dessförinnan har VBK vunnit med större siffror.

Publiken får äntligen vara på plats och även om det är på blygsamma nivåer känns det ändå roligt att konstatera att 140 sittplatsbiljetter är slutsålda och att vi med lyckats skrapa fram 50 ståplatsbiljetter ytterligare.

Nässjö kommer till Vetlanda med en match i benen. I Katrineholm förra helgen körde NIF över hemmalaget och vann med 8-1. Nässjö kommer också med Simon Lundström i laget. Lundström återvände ju i våras till NIF efter fyra säsongen i gulsvart. Enligt NIF:s hemsida kommer han spela mittfältare vilket blir intressant att se.

På VBK:s mittfält kommer vi få se nyblivne senioren Emil Nordström som efter två säsonger i A-laget nu fått slänga gallret.
– Ja det är väl den tydligaste skillnaden. Egentligen är det ju dumt, för det ger ett bra skydd. Men jag tycker det gör stor skillnad för seendet så det fick bli så. Sedan är det klart att nu när jag gör min tredje säsong vill jag ta mer ansvar

Vad har du för målsättningar för egen del inför säsongen?
Det får bli en klassisk klyscha. Jag vill göra mitt bästa varje och varje träning för att hjälpa laget. Sedan siktar jag på att ta en startplats. Jag vet att det är tuff konkurrens, men det är målet.

Hur har försäsongen varit?
Bra. Jag har fått vara frisk och kunnat träna på bra. Det är helt klart den tuffaste försäsongen jag gjort och i vissa lägen har det varit riktigt jobbigt. Men det ger resultat.

Och nu har ni varit på stor is i en vecka – vad har ni gjort på träningarna?
Vi har hållit det enkelt. Det har varit mycket fokus på försvarsspelet både i övningar och när vi spelat tvål. Det är väl rimligt sett till att det var det vi föll på förra säsongen.

Vad tänker du inför helgen med matcher mot Nässjö och Villa?
För det första ska det bli kul att börja spela matcher. Vi får veta vad vi gör bra och dåligt på ett annat sätt när det finns motståndare. Man kan väl tänka att mot Nässjö får vi öva lite mer på att vara bollförare. På söndag mot Villa kan vi fokusera på försvarsspelet men även att behålla bollen när vi vinner den. Det är bra att träna på olika saker såhär i början.

Från ledarhåll säger huvudtränare Mattias Rehnholm följande om sina förväntningar på helgen:
– Att vi samarbetar offensivt och defensivt. Nu har vi ändå varit på is några veckor och en vecka på stor is. Nu får vi se om vi kan få till på match det vi tränat på. Vi ska utveckla det vi gjort bra, och förbättra det vi gjort mindre bra.

VBK kommer till spel med 18 spelare inklusive August Ljung som för första gången sedan motsvarande match förra säsongen kommer få spela match. Pontus Blomberg är däremot inte med. Han har opererat knät och kommer fortsätta sin rehabilitering i åtminstone några veckor till.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se