Philip Lennartsson

Träningsmatch kl 16 mot Nässjö IF

Kl 16 i eftermiddag spelar VBK säsongens första träningsmatch mot Nässjö IF hemma i Hydro Arena.

Det har gått 199 dagar sedan VBK senast spelade en hemmamatch i Vetlanda, då det blev seger i den fjärde kvartsfinalen mot Hammarby. Nu startar en ny säsong med nya utmaningar för VBK i förberedelserna inför Elitserien, som har premiär borta mot Broberg 26 oktober.

Även förra säsongen spelade VBK en tidig träningsmatch mot Nässjö och det blev då seger med 13-3. Söndagens träningsmatch är den första av fyra i Hydro Arena, i de närmaste tre väntar Elitserie-konkurrenterna Vänersborg, Motala och Frillesås. Utöver detta spelar VBK även Svenska Cupen i Lidköping och World Cup i Sandviken.

I dagens träningsmatch saknas ur A-truppen de finska nyförvärven Eetu Peukuri och Emil Fedorov samt juniorerna Jonathan Svensson och Albin Rehnholm som alla är på landslagsuppdrag. Dessutom är Jesper Hvornum och Simon Lundström skadade. Därmed är det ett antal spelare vi inte får se i VBK denna söndag, men det gör också att juniorerna Pontus Nordström och Erik Norresjö får chansen till spel. Det blir också debut i VBK för junioren Arvid Johannisson och nyförvärven Axel Ekholm och Viktor Lindqvist.

Den sistnämnde är ju nyförvärv från motståndarna Nässjö som mönstrar en trupp med flera VBK-bekantingar. Till exempel är målvakten Oscar Löfquist nyförvärv från VBK inför säsongen och kommer stå en halvlek i matchen. Spelande tränare är Patrik Gustavsson Thulin och ny matchcoach är Björn Einarsson – en duo som tillsammans har gjort 515 matcher och 305 mål för VBK! 

Matchen startar kl 16:00 i Hydro Arena och entrén är 50 kr. Har du bokat säsongskort kan du hämta och betala det i entrén när du kommer och säsongskortet gäller även denna match. Du kan också köpa ett säsongskort direkt på plats vid matchen.

Välkomna till Hydro Arena!