Tre hattrick i premiären mot Nässjö

Vetlanda BK fick en flygande start på säsongen 2021/2022 när man vann med 13-2 mot Nässjö en träningsmatch i Hydro Arena.

Det var en match som bar försäsongsprägel för de båda lagen. Det innebar inte att det saknades glädjeämnen. Försvarsspelet var stabilt mot ett förvisso allsvenskt Nässjö. Anfallarna fick göra mål, förvisso mot allsvenskt Nässjö. Joakim Andersson var värst med sina fyra på den halvlek han spelade. Men flest poäng gjorde August Ljung, som utöver sina tre mål stod för tre assist. Därtill gjorde Emil Fedorov tre mål.

Det var Fedorov som inledde målskyttet efter fem minuter, Joakim Andersson fyllde på med tvåan och trean när kvarten var spelad innan Philip Lennartsson visade att hörnkrutet hållit sig torrt under hans frånvaro från isen. August Ljung gjorde sitt första A-lagsmål efter pass från återvändande Eetu Peuhkuri. Sedan passade han i friläge fram Joakim Andersson och sedan var det dags att vila. Efter paus fick Anton Svensson göra debut i målet när han avlöste Christian Boman. Han fick släppa en boll förbi sig under andra halvlek.

Framåt fortsatte VBK att ösa på. Ofta var det den individuella kvalitén som var skillnaden mot Nässjö. August Klangs långskott som innebar 11-2 frammanade kvällens största sus från publiken. Emil Fedorovs 13-2 från vinkeln fint också det.

Tränare Mattias Rehnholm var nöjd efter matchen.
– Framför allt är jag nöjd med att vi gjorde mycket av det vi hade pratat om att vi skulle göra. Vi flyttade bollen istället för att åka med dem. Vi samarbetade och delade med oss av bollen, vi gav varandra möjligheter att skapa bra lägen. Sedan var det första matchen för säsongen för oss och vi mötte ett Nässjö som är tidigt på sin säsong också, så man ska inte dra några stora växlar av det här.

På söndag väntar nästa match för VBK. Det ska inte hållas för uteslutet att motståndet blir tuffare då. Då väntar nämligen svenska mästarna Villa i Lidköping.

Vetlanda BK – Nässjö IF 13-2 (7-1)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, August Ljung 3, Emil Fedorov 3, Axel Ekholm, Philip lennartsson, August Klang
Nässjö: Viktor Svensson, Linus Jönsson
Utvisningar:
Hörnor: 6-5
Matchrapport

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se