Tre spelare från VBK i P19-landslaget

P19-landslaget har tagit ut sin första trupp inför nästa säsongs VM som kommer att spelas i Katrineholm i januari 2022.

För första gången sedan 2016 är P19-VM i bandy tillbaka på svensk mark och efter fyra raka finalförluster mot Ryssland så ska nu de svenska grabbarna gå för guldet på blågul mark igen. Mästerskapet kommer att spelas den 20-23 januari i Kronfågel Isarena i Katrineholm, en nybyggd arena som invigdes så sent som hösten 2020.

Inför detta mästerskap har en första observationstrupp tagits ut med totalt 28 spelare varav tre stycken spelare kommer från Vetlanda BK. Dessa spelare är Måns Racov (bilden), August Ljung och Filip Johansson. Tre spelare som alla är med och tränar med VBK:s A-lag under försäsongsträningen som precis startat.

Läs mer om truppen och P19-VM här

Andreas Söderman