Tre spelare lämnar VBK

Vetlanda Bandyklubb tackar Niklas Gälman, Philip Lindqvist och Tobias Nyberg och önskar dem lycka till när de nu fortsätter sina karriärer på annat håll.

Philip Lindqvist och Tobias Nyberg hade kontrakt som gick ut efter säsongen och det står nu klart att de inte kommer fortsätta i föreningen. Niklas Gälman meddelade tidigare under säsongen till VBK att han ville säga upp det optionsår som fanns i kontraktet eftersom han och sambon ska flytta från Vetlanda. En flytt som sker nu efter säsongen. 
– Det är tre spelare som i sina olika roller har betytt väldigt mycket för VBK under sina säsonger i laget. Vi uppskattar att vi kunnat ha en bra dialog under och efter säsongen om deras respektive framtid. Det är alltid tråkigt när spelare lämnar VBK, men även om deras karriärer nu fortsätter i andra klubbar så vill vi alltid vara öppna för möjligheten att någon gång hälsa dem välkomna tillbaka till klubben, säger Andreas Söderman, talesperson i VBK.

Niklas Gälman kom till VBK 2017 och har under sina tre säsonger varit en viktig spelare både som ytterhalv och mittfältare. Den Kalixfostrade Gälman har gjort 81 matcher och 15 mål i VBK.
– Jag har haft tre jättefina år och speciellt kommer jag minnas förra säsongen, som blev väldigt rolig efter att vi knöt näven tillsammans i gruppen när många stora namn lämnat. Sen fick vi ta nästa steg i år och spela kvartsfinal vilket också var roligt. Så jag kommer minnas de här tre säsongerna som väldigt roliga, säger Niklas Gälman.

Philip Lindqvist är fostrad i Vetlanda Bandyklubb och gjorde A-lagsdebut som junior 2017. Totalt har det blivit 69 matcher och 11 mål i VBK, men nu fortsätter karriären i en annan klubb.
– Jag känner att jag behöver en ny miljö för att utvecklas till den bandyspelaren jag vill bli. Jag har trivts otroligt bra och kommer sakna många lagkompisar. Det är absolut ingen omöjlighet att våra vägar möts igen, säger Philip Lindqvist. 

Redan 2015 kom Tobias Nyberg till VBK från Villa Lidköping. Under åren i Vetlanda har Tobias haft en fin utveckling som den här säsongen tog honom hela vägen till debut i landslaget. Det har blivit 134 matcher och 30 mål under fem säsonger för ytterhalven som nästa säsong spelar i en annan klubb.
– Jag har haft fem fantastiska säsonger och kommer sakna alla grabbar väldigt mycket, men nu är det dags för nya utmaningar för både mig och sambon. Vill även rikta ett stort tack till alla i föreningen och till Kullen Fans för deras grymma jobb, säger Tobias Nyberg. 

Vetlanda Bandyklubb säger stort tack för den här tiden till Niklas, Philip och Tobias och önskar alla lycka till framöver!

Även Eetu Peuhkuri har utgående kontrakt med Vetlanda BK.
– Vi har en dialog med Eetu där vi måste väga in hans situation med sambo och familjeföretag i Finland.
Arbetet med nästa säsongs trupp pågår och vi hoppas kunna återkomma i närtid med fler nyheter, säger Andreas Söderman.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se