Tufft mot Villa

Som väntat blev det en tuff match mot Villa Lidköping. Hemmalaget vann med 7-0.

Det var tuffa förutsättningar från början. Svenska mästarna som tränat på stor is i mer än en månad och spelat tre matcher mot ett VBK som tränat på stor is i en vecka och som hunnit med en match. Tufft blev det också. Villa var tydligt bättre. Man pressade i långa stunder tillbaka gästerna, gjorde sju mål och skapade en handfull klara lägen därutöver.

Under matchens första halvtimme höll VBK ihop försvarsspelet på ett bra sätt och skapade en del farligheter framåt. Målen tillkom när Villa fick chans att ställa om när VBK tappade boll. Både gångerna var det förstaårssenioren Alexander Härndahl som gjorde mål. 3-0 gjorde Tim Persson på en retur efter att Boman räddad Edlunds skott. 4-0 jonglerade Petter Björling in efter att en passning från Erik Säfström styrts upp i luften av en VBK-försvarare och friställt SM-finalens tvåmålsskytt. Villas avslutande två mål kom under en avslutning av andra halvlek som var jobbig för VBK. Alltför ofta hamnade de gulsvarta stillastående och felvända varpå Villa satte en hög press som gjorde att VBK sällan fick till något anfallsspel eller ens klarade att hålla i bollen.

Under andra halvlek fortsatte VBK att vara tillbakapressade men lyckades länge hålla målet rent från påhälsning, förutom att hörnskott från Martin Johansson. Problemet var emellertid att Christoffer Edlund ännu inte hade gjort mål när klockan gått över 80 minuter (bl.a. hade Christian Boman räddat ett friläge från denne Edlund). På bara två minuter såg Edlund då till att göra två mål. Först åkte han ifrån och igenom det som fanns kvar av VBK-försvaret efter en omställning. Sedan slog han in en straff. Då stod det 7-0 på resultattavlan och efter en stund blåste Daniel Labe av matchen.

”Alltid tufft få stryk med 7-0”

– Det är alltid tufft att få stryk med 7-0. Villa är mer samspelta än oss och längre fram i sin process. Det märks. Sedan finns det delar i försvarsspelet som jag tycker är bra trots att vi släpper in 7, och vi hade lägen att göra mål. Nu har vi spelat två matcher och fått något att utvärdera inför två veckors träning, sa tränare Mattias Rehnholm efter matchen.
– Jag tycker vi gör det bra under första 30 minuterna i första halvlek. Sedan sätter vi oss i skiten litegrann när vi är för dåliga med bollen och blir straffade för det. Lite synd att vi inte får in några bollar i första halvlek när vi har några lägen. Det hade kunnat ge oss lite energi, sa Philip Lennartsson till Bandyplay efter matchen.

Nu väntar som Mattias Rehnholm sa två veckors träning innan det är dags att åter styra bussen mot Lidköping och Svenska Cupen. Det är just mot Villa VBK inleder cupen, innan det blir match mot Edsbyn och Västerås.

Villa Lidköping – Vetlanda BK 7-0 (4-0)
Målskyttar Villa: Christoffer Edlund, Alexander Härndahl 2, Tim Persson, Petter Björling, Martin Johansson
Utvisningar: Villa 1×10
Hörnor: 17-6