Välkommen Pontus Sjölund

Mittfältaren Pontus Sjölund har skrivit på ett ettårskontrakt med Vetlanda BK. "Jag vill verkligen göra den här satsningen" säger Sjölund.

Säsongen 2015-2016 gjorde Pontus Sjölund tre matcher för VBK i elitserien. Han hade då också vunnit SM-guld med VBK P18 och J20. Därefter återvände Sjölund till moderklubben Åby som han nu representerat i sex säsonger. Säsongen 2022/2023 blir det åter spel med VBK i elitserien.
– Jag känner att jag verkligen vill göra den här satsningen. Jag vill spela i elitserien och ska göra allt för att ta en plats i laget. Jag tycker också VBK har ett bra lag som jag hoppas kan göra något riktigt bra nästa säsong, säger Sjölund som beskriver sig själv som spelare såhär:
– Jag ser mig främst som en balansspelare på mitten och har spelat defensiv mittfältare i Åby. Jag jobbar hårt i defensiven, försöker spela fysiskt. Offensivt försöker jag bidra med att spela igång folk och sätta ett och annat flipp.

Sjölund, som fyller 26 i juli, har gjort 5 landskamper för P17, 10 för P19 och 3 för U21-landslaget. Han blir VBK:s femte nyförvärv under våren och har redan börjat träna med laget.

– Det är roligt att en av våra tidigare juniorspelare nu återvänder till VBK. Vi har en stor juniorverksamhet och det är inte alltid att nästa steg är Elitserien direkt utan istället har Pontus gjort flera bra säsonger i Åby sedan åren i VBK. Pontus är den spelartypen vi har eftersökt och är en spelare som både vi och inte minst Sigge känner väl. Så då känns det väldigt bra att hälsa honom välkommen tillbaka och att få se honom i Elitserien i VBK, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

VBK har i och med Pontus Sjölund 18 spelare kontrakterade för säsongen 2022/2023. Det troliga är att truppen därmed är spikad, säger Andreas Söderman.
– Vi känner att vi fått till en trupp med bra balans där samtliga 18 spelare är med och konkurrerar om en startplats. Det kommer bli en väldigt tuff elitserie nästa säsong men vi känner oss väl rustade. Sedan håller vi såklart alltid ögonen och öronen öppna om möjligheterna att stärka truppen ytterligare dyker upp.

VBK:s trupp 2022/2023

Målvakter: