Välkommen tillbaka Eetu Peuhkuri

Mittfältaren Eetu Peuhkuri återvänder till Vetlanda BK. "Det fanns ett sug att komma tillbaka och spela på högsta nivå" säger Peuhkuri.

Våren 2020 lämnade Eetu Peuhkuri Vetlanda BK för att flytta tillbaka till Villmanstrand och arbete på familjeföretaget. Men suget efter bandyn i Sverige och VBK blev för stort. Nu återvänder han till Sverige och VBK.
– Jag har känt i benen och kroppen att jag har mer i mig än att spela i finska ligan. För det första gav min sambo Aino grönt ljus för att köra en säsong till i Sverige, sedan gick det också att lösa med företaget så att jag kan jobba på distans under säsongen. När frågan kom från VBK kände jag att ville ge det en chans till.

Peuhkuri gjorde under sina två säsonger i VBK 59 matcher och 16 mål. Han missade under sina två säsonger i VBK inte någon match och han lyfter just fram stabiliteten som en av sina styrkor.
– Jag har sett några matcher med VBK under säsongen, men inte fler än 4-5 för det är jävligt dyrt haha, och pratat en del med Emil och Santtu. VBK hade lite bekymmer defensivt och var lite svajiga. Jag är en stabil spelare som bidrar både defensivt och offensivt så förhoppningsvis kan jag bidra med lite stabilitet till laget.

Under den nyss avslutade säsongen i Finland blev Eetu utsedd till ligans mest värdefulle spelare, han vann poängligan och hans Veiterä tog silver efter att i en regnig final förlorat mot Akilles. Från VBK:s sida är man mycket nöjda med att få tillbaka finländaren i truppen.
– En perfekt lösning för oss. Vi vet sedan tidigare vad Eetu bidrar med på isen och vid sidan av isen, nämligen rutin, stabilitet och professionalism. Han kommer göra oss bättre nästa säsong och han kommer hjälpa våra unga spelare att utvecklas. Det känns väldigt bra, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Kontraktet gäller över säsongen 2021/2022.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se