VBK är redo för säkra evenemang i Hydro Arena

Lördagens träningsmatch var den första för säsongen där VBK tog emot publik och ett test av många nya rutiner där VBK som arrangör tar ansvar för att erbjuda ett säkert evenemang i Hydro Arena.

VBK sålde 50 biljetter till matchen mot IFK Motala och tog därmed emot så många åskådare som enligt gällande restriktioner just nu är tillåtet vid matchevenemang. Ambitionen från VBK:s sida är att fortsätta med 50 åskådare vid alla A-lagsmatcher framöver, såväl träningsmatcher som Elitserien i fall det inte blir någon förändring tills dess att hemmapremiären spelas 20 november. 

Oavsett åskådarantal har dock VBK infört nya rutiner i Hydro Arena för att erbjuda ett säkert evenemang för alla inblandade. Däribland:

– Ett nytt biljettsystem som dels gör det lättare för alla åskådare att köpa biljetter online på förhand och dels gör det lättare för VBK att veta exakt vilka personer som kommer på matchen och vilka som är på plats i arenan. Gårdagens match var den första med det nya systemet som har fått mycket positivt, både från biljettköpare och från de i föreningen som jobbar med det.
– Utöver åskådare är alla spelare, ledare, domare och funktionärer i matcherna dokumenterade för att veta vilka som befinner sig i arenan, i enlighet med Svenska Bandyförbundets riktlinjer. 
– All publik ska gå in i arenan på ett ställe och befinna sig på en utpekad plats på läktaren och är separerade från spelare, ledare och domare. All publik befinner sig på sittplatsläktaren med avstånd mellan personer och sällskap. 
– Handsprit finns tillgängligt vid entrén, vid kiosk och på toaletter.

För att evenemangen ska bli bra och smittsäkra är vi också beroende av att ni som besöker matcherna ställer upp och följer de regler som är uppsatta. Precis som i alla andra sammanhang förväntas du som kommer på matchen vara frisk, hålla avstånd från andra personer och tvätta händerna eller använda handsprit. Du förväntas också följa information på plats och de regler som VBK som arrangör sätter upp i arenan.  

Biljetter till Elitserien

VBK har ännu inte beslutat om hur biljettförsäljningen till Elitserien ska gå till men kommer att sälja 50 biljetter per match om nuvarande restriktioner gäller även vid Elitseriens start. Vid förändringar i restriktionerna jobbar VBK på en lösning för att kunna ta emot så mycket sittande publik som möjligt och har tillsammans med Arenabolaget en plan för hur ståplatsläktare ska kunna omvandlas och hur tillfälliga läktare kan komma på plats. Detta i kombination med personliga biljetter, separerade entréer och bra samarbete med våra besökare gör att VBK känner sig i trygga i att kunna erbjuda ett säkert evenemang i fall det blir möjligt att ta emot mer publik.

Vi återkommer med information om biljettförsäljning inför Elitserien.

Biljetter till nästa träningsmatch

På lördag 17 oktober kl 16:00 spelar VBK nästa träningsmatch mot Frillesås i Hydro Arena. Även inför den matchen kommer vi att sälja 50 biljetter och biljetterna kostar 150 kr/st. Försäljningen av dessa startar kl 17:00 senare i dag. 

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se