VBK föll mot Saik

VBK kämpade och försökte men Sandviken var numret större och vann odiskutabelt med 7-3.

VBK hade svårt att hitta struktur i sitt spel i inledningen av matchen. Sandviken var däremot fullt påkopplade och kunde snabbt gå fram till ledning 2-0 genom Hannes Edlund och Christoffer Edlund.

VBK växte ändå in i matchen och förbättrade inte minst sitt försvarsspel och höll målet fredat från påhälsning under den resterande delen av halvleken. Dessvärre lyckades man inte göra något mål framåt. 0-2 stod sig till vilan.

Drömmål av Ekholm

VBK fick den start man behövde på andra halvlek när Philip Lennartsson gjorde mål på en högerhörna. Men det här var inte VBK:s match. Det dröjde prick en minut innan Saik åter hade en tvåmålsledning.

De 1583 åskådare som kom för att se gratismatchen fick i alla fall ett riktigt fint minne från kvällen. Och det var när Axel Ekholm fick träff från distans och satte bollen i krysset fram till 3-5.

VBK kämpade hårt för att nå ytterligare en reducering men riktigt spännande blev det aldrig. I stället kunde Christoffer Edlund ha show på slutet och göra ytterligare två mål fram till slutresultatet 3-7.

I övrigt kan vi notera att Pontus Vilén saknades på grund av sjukdom och att Niklas Gälman inte spelade andra halvlek.

Trots förlusten är det nu klart att VBK blir som sämst åtta i serien. Teoretiskt kan man fortfarande gå förbi IFK Vänersborg i tabellen fram till en sjundeplats. Vilket lag som VBK får möta i åttondelsfinal är fortfarande oklart. Broberg, Motala och Sirius förlorade alla sina matcher ikväll och kampen mellan de tre lagen lär fortsätta in till seriens slut. Klart är i alla fall att VBK:s hemmamatch i åttondelen spelas lördagen den 16 februari.

För VBK:s del väntar nu match mot Hammarby på fredag.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK 3-7 (0-2)
Målskyttar VBK: Philip Lennartsson, Jonathan Svensson, Axel Ekholm
Sandviken: Christoffer Edlund 3, Hannes Edlund 2, Daniel Berlin, Daniel Mossberg
Utvisningar: VBK 1×10 Saik 1×10
Hörnor: 5-7
Matchrapport

Laguppställning