VBK förlorade mot Villa i juniorfinalen

I en länge jämn SM-final mellan VBK och Villa var det till slut seriesegrarna som stod för favorittrycket och vann med 6-3 på Studenternas i Uppsala.

Det var sjätte året i rad som Vetlanda Bandyklubb var ett av de två lagen som spelade juniorfinal när bandyn avslutade säsongen på Studenternas i Uppsala. Läktarna var i stort sett tomma och gav en annorlunda inramning på SM-finalen än de fem tidigare och efter två raka finalsegrar inför publik på denna arena blev det nu istället en förlust för VBK.

Det var länge en jämn final som dock Villa inledde bäst genom att göra 1-0 redan efter två minuter, men Isac Karlsson kvitterade strax senare på en retur. Villa återtog ledningen i mitten av halvleken efter att ha skapat två liknande anfall på bara några minuter. Det första räddade Joel Snäll mycket snyggt men på det andra försöket hittade Villa rätt fram till 2-1 vilket blev halvtidsresultatet. VBK saknade inte kvitteringschanser och även om Villa genom hela matchen totalt sett hade mer boll på offensiv planhalva så var det åtminstone i den första halvleken VBK som skapade bäst målchanser. Det blev dock ingen kvittering på lägena som skapades och 2-1 stod sig till paus.

Även den andra halvleken inleddes med ett snabbt mål från Villa fram till 3-1 men Axel Wallin kunde minuterna senare reducera och VBK hade fortsatt kontakt genom 3-2. Det resultatet stod sig sedan länge i en match som verkligen stod och vägde i det läget men VBK lyckades inte komma till lika klara chanser som i första halvlek och kvitteringen uteblev. Istället var det Villa som efter 66 minuter stod för ett av matchens bästa anfall genom en perfekt passning fram till Linus Hagman som i friläge kunde göra 4-2. Hagman utökade strax senare också till 5-2 och då var matchen definitivt avgjord.

Matchen slutade 6-3 efter ett sista mål av Alfons Degerstedt och vi säger grattis till Villa Lidköping som vinner SM-guldet för juniorer 2020! VBK faller med flaggan i topp efter ett väl genomfört slutspel som innebar föreningens sjätte raka SM-final och ett fortsatt bevis på VBK:s ställning som en av Sveriges främsta juniorföreningar.

Därmed är säsongen nu helt över för Vetlanda Bandyklubb och från föreningens sida säger vi stort tack till supportrar och sponsorer för stödet 2019/2020 och vi ser alla fram emot en ny bandysäsong till hösten igen. 

Villa-Lidköping – Vetlanda BK 6-3 (2-1)
Målskyttar Villa: Linus Hagman 2, Alexander Härndahl 2, Alv Sandroe, Simon Fröjd, 
Målskyttar VBK:
Isac Karlsson, Axel Wallin, Alfons Degerstedt
Utvisningar: Villa 4×10, VBK 3×10
Hörnor: 11-6

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se