Emil Nordström

VBK har flest spelare av alla klubbar i landslagen

Vetlanda Bandyklubb är den klubb som har flest spelare med i landslagen på herr- och pojksidan - 18 st spelare från VBK har blivit uttagna i sommarens observationstrupper.

Vi har tidigare berättat om att Joakim Andersson och Pontus Vilén tagit plats i herrlandslagets observationstrupp men utöver det har ytterligare 16 spelare från VBK fått en plats i de olika observationstrupperna:

U21-landslaget
Pontus Nordström
Albin Rehnholm
Gustav Wallin

P19-landslaget
August Klang
Isac Karlsson
Linus Sandqvist
Måns Racov
Olof Götselius
Vladimir In-Fa-Lin

P17-landslaget
Vladimir In-Fa-Lin
Linus Karlsson
August Ljung
Oscar Råsberg
Olle Sandell

P16-landslaget
Ludvig Westerling

Eric Jältborn

Detta innebär att VBK är den av alla klubbar i Sverige som har flest spelare med i trupperna för herrar och pojkar. Vi säger grattis till alla spelare som har tagit en plats i landslagstrupperna och skickar också uppskattning till föreningens ungdomsledare som bidrar till att VBK säsong efter säsong är så välrepresenterade i landslagen, inte minst på juniorsidan.

Läs gärna summeringen av landslagssäsongen av statistikern och VBK:aren Johan Svedbom som finns på svenskbandy.se med statistik från landslagen under säsongen som gick men också alla observationstrupper som är uttagna. Ni hittar summeringen här.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se