VBK hyllade guldhjältarna från 1986, 1991 och 1992

Vid matchen mot Villa Lidköping på fredagen hade VBK bjudit in spelare och ledare från guldåren 1986, 1991 och 1992 för en hyllning före matchen.

Guldhjältarna samlades i restaurangen i Hydro Arena före matchen och för många var det flera år sedan de senast sågs. Totalt var det 25 spelare och ledare närvarande plus de fyra stycken som var aktiva som tränare i respektive lag som spelade matchen, det vill säga Patrik Johansson, Ulf Bernström, Mats Ekvall i VBK och Martin Arvidsson i Villa. 

En spelare som inte kunde närvara var Timo Serenius, som istället skickat ett telegram till VBK där han mindes tillbaka till guldåret 1986 och sin tid i VBK. 

Precis före matchstart genomfördes en hyllning på röd matta på isen i Hydro Arena där publiken fick applådera guldhjältarna och säkert var det många på läktarna som mindes tillbaka till åren när SM-gulden bärgades till Vetlanda. Ceremonin avslutades med att tre nya minnesmärken hissades i Hydro Arena som vid varje träning och varje match ska vara en ständig påminnelse om de tre guldåren som Vetlanda Bandyklubb har sett så här långt.

Efter matchen fortsatte kvällen i Gula Huset tillsammans med supporterklubben Kullen Fans, där gamla minnen diskuterades och en mycket trevlig minneskväll summerades. 

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se