VBK inledde Elitserien med vinst mot Edsbyn

Pontus Blomberg inledde målskyttet i Pontusmatchen och Pontus Vilén avslutade det. Däremellan kämpade hela VBK ned svenska mästarna Edsbyn och vann premiären i Elitserien med 5-4.

Santtu Nurmi saknades i VBK efter förra veckans sjukdom och in i laget kom en junior som debuterade i A-laget i form av August Klang som fick mycket speltid på ytterhalven. Det var ett VBK som kom till spel efter en försäsongs som inte liknar någon annan, men det var ett VBK som under 90 minuter stod upp på ett mycket imponerande sätt och till slut kämpade ned svenska mästarna inför de folktomma läktarna i Hydro Arena. 

Pontus Blomberg, som var en av tre i hemmalaget som firade namnsdag, inledde målskyttet efter knappa kvarten på hörna men Edsbyn vände snabbt och ledde med 1-2 i paus. Det var dock en halvlek som kunde ha sett betydligt fler mål, då båda lagen skapade gott om chanser som lika gärna kunde resultaterat. Emil Fedorov, Filip Bringe och Joakim Andersson hade de bästa för VBK medan David Borvall såg till att Edsbyn inte lyckades göra fler mål på de chanser som skapades.

Det skulle bli betydligt fler mål i andra halvlek, där Axel Ekholm turligt kvitterade snabbt efter ett mål som studsade på en försvarare och in i mål. Halvleken stod sedan och vägde men ju längre tiden gick såg Edsbyn ut att vara det laget med mer tyngd och, kanske inte oväntat, även mer ork. Därför kom 3-2 till VBK genom Emil Fedorov som ett skönt trendbrott för VBK, men lika snabbt kvitterade Edsbyn och övertaget föll tillbaka.

Historien upprepade sig minuterna senare, när VBK först gjorde 4-3. Målet var matchens snyggaste och signerades av debutanten August Klang som åkte upp från sin halvposition och spelade fram Emil Nordström som sköt 4-3. Tyvärr kom kvitteringen nästan i anfallet efter och Edsbyn fick återigen med sig ett snabbt mål. När VBK dessutom fick en spelare utvisad såg det ut att sluta med tryck från Edsbyns sida mot ett allt tröttare VBK, men det fanns några sista krafter kvar i VBK.

Med bara minuten kvar att spela drog Joakim Andersson upp ett anfall som slutade med en precis passning fram till Pontus Vilén som satte dig 5-4 och på det målet hade Edsbyn inget att svara och istället kunde VBK jubla över segern efter nästan 93 minuter. Hemmalaget vinkade i kameran till er alla som satt hemma och följde matchen och VBK tackar för stödet som vi vet att vi hade med oss och som hjälpte oss till en skön premiärseger.

Vetlanda BK – Edsbyns IF 5-4 (0-2)
Målskyttar VBK: Pontus Blomberg, Axel Ekholm, Emil Fedorov, Emil Nordström, Pontus Vilén
Edsbyn: Jesper Öhrlund 2, Tommi Määttä, Ted Hedell
Utvisningar: VBK 2×10
Hörnor: 5-16
Matchrapport

Laguppställning

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se