VBK inleder Elitserien borta mot mästarna Villa

Svenska mästarna Villa Lidköping på bortaplan. Så inleder Vetlanda Bandyklubb Elitserien som i år har fått en senarelagd start med premiär först i november.

På klubbarnas gemensamma initiativ så har säsongsschemat gjorts om en aning denna säsong, vilket framförallt har blivit möjligt tack vare att VM spelas efter SM-finalen och inte i januari som tidigare år. Det innebär att Elitserien startar 1 november och att spelschemat är betydligt mer luftigt över säsongen.
– Som spelschemat ligger är vi glada för att vi har fått hemmamatcherna mer utspritt över säsongen. Förra säsongen spelade vi åtta hemmamatcher före nyårsafton och bara fem i januari och februari. Nu kommer vi istället att spela sex hemmamatcher under 2019 och sju under 2020 och dessutom utan ett längre VM-uppehåll. Vi tror att det kommer bli bättre för publiken i Vetlanda, säger Andreas Söderman, marknadsansvarig i VBK:s styrelse.

VBK inleder Elitserien på bortaplan mot regerande svenska mästarna Villa Lidköping. På grund av en arenakrock i Lidköping spelas den matchen lördag 2 november istället för 1 november som resten av premiäromgången. Första hemmamatchen i Vetlanda spelas onsdag 6 november mot IFK Motala.

Redan igår presenterade vi att nykomlingen Åby/Tjureda väntar på bortaplan på annandagen, men det första historiska Smålandsderbyt mellan klubbarna i Elitserien spelas i Hydro Arena fredagen 29 november. 
– Vi ser väldigt mycket fram emot att få spela Smålandsderby för första gången sedan 2002 och vi hoppas att det ska gynna bandyintresset i hela regionen. Dessutom firar Vetlanda Bandyklubb 75 år hela säsongen, vilket kommer märkas i och runt flera av matcharrangemangen den här säsongen, säger Andreas Söderman.

Hela spelschemat för säsongen 2019/2020 hittar ni här.