VBK inleder Elitserien hemma mot Sirius

Fredagen 23 oktober är det planerat att Elitserien ska starta och för VBK:s del görs det med hemmamatch mot IK Sirius. Dessutom är annandagen tillbaka i Vetlanda.

Förhoppningen är givetvis just nu att Elitserien kommer kunna spelas som planerat både vad gäller datum och med publik. Det innebär i så fall att Elitserien inleds på hemmaplan för VBK:s del mot IK Sirius hemma i Hydro Arena och dessutom inleder VBK serien med två raka hemmamatcher och spelar en vecka efteråt hemma mot Frillesås.

Efter att förra säsongen spelat bortamatch så är annandagen tillbaka i Vetlanda då VBK i år planerar att ta emot IFK Motala hemma på denna klassiska bandydag.

Planeringen går vidare mot att spela Elitserien enligt det nu släppta schemat men klubbarna tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy följer givetvis utvecklingen i samhället och jobbar vidare mot olika scenarion.
– Samtidigt som vi är glada över ett färdigt spelschema har ett arbete startats för att se över alternativa datum för seriestart. Detta beroende på hur coronapandemin påverkar spel med eller utan publik den 23 oktober. Det är ett tråkigt men nödvändigt arbete som måste göras och samtidigt följa direktiv från myndigheter, säger Per Selin i FSE.

Elitseriepremiär 23 oktober

Broberg/Söderhamn IF – Hammarby IF
Edsbyns IF – IFK Motala
IFK Vänersborg – IK Tellus