VBK klara för åttondelsfinal för tredje säsongen i rad

I och med gårdagens seger mot Sirius är VBK klara för åttondelsfinal för tredje säsongen i rad. Nu väntar ett dubbelmöte nästa helg mot en ännu ej klar motståndare.

Åttondelsfinalerna infördes i Elitserien säsongen 2018/2019 och det är nu klart att VBK för tredje säsongen i rad kommer att få spela dessa för att försöka ta sig in i kvartsfinalerna. Vid båda säsongerna tidigare har Motala stått för motståndet och det har blivit en seger och en förlust för VBK i dessa dubbelmöten.

Motala är en av de potentiella motståndarna i åttondelsfinalen även denna säsong men det kommer definitivt att avgöras i den sista omgången på tisdag. Det är faktiskt så att VBK kan komma att ställas mot Motala, Broberg, Hammarby eller Sirius, även om det sistnämnda är osannolikt på grund av målskillnad. Så pass jämn är alltså Elitserien och mycket som står på spel inför den sista omgången.

För VBK:s del är det som står på spel och som laget själva kan påverka i sista matchen mot Västerås vilken plats man slutar på. Inför omgången är VBK sjua, vilket skulle vara den bästa positionen på tre år, och vid minst en poäng mot VSK håller VBK fast vid den platsen. I så fall blir det match mot det laget som slutar tia i tabellen. Blir VBK sjua eller åtta, vilket på grund av målskillnad är väldigt sannolikt, börjar VBK på bortaplan på fredagskväll och sedan retur på hemmaplan på söndag.

Vi vet med säkerhet efter den avslutande omgången på tisdag 23 februari, då det även blir val till kvartsfinalerna bland de fyra bästa lagen i serien.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se