VBK minns Thomas Fransson

I veckan nåddes Vetlanda Bandyklubb och hela bandy-Sverige av beskedet att den tidigare VBK-spelaren Thomas Fransson gått bort.

Thomas Fransson är en av de som för alltid skrivit in sig i VBK:s historia genom att varit med och vunnit det första SM-guldet i föreningens historia 1986. Thomas var målvakt och kom till VBK 1983 och stannade fram till säsongen 1985/86 som alltså kröntes med ett SM-guld. Utöver det blev Thomas även världsmätare med Sverige 1981 och 1983, då i Selånger. Efter tiden i VBK har Thomas bland annat varit verksam i Hammarby som tränare och anställd.

Under 2015 och 2016 var Thomas Fransson anställd inom VBK och arbetade med sponsring. Efter det höll Thomas, som bodde i Västervik, kontakten med föreningen på olika sätt och var bland annat expertkommentator på Bandyplay under några säsonger. Även Thomas son Lukas Tidetorp Fransson har spelat i VBK under tiden han gick bandygymnasiet i Vetlanda. 

Vetlanda Bandyklubb minns en otroligt positiv person som var en av de som var med och tände stjärnorna 1986 och en person med ett stort engagemang och hjärta, både för bandysporten och inte minst för VBK. Våra tankar går till familjen. Tack för alla insatser för föreningen, Thomas Fransson!

Styrelsen Vetlanda Bandyklubb 

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se