VBK och Lennartsson åter på is i Hydro Arena

På torsdagskvällen kunde Vetlanda BK:s A-lag äntligen åka ut på isen i Hydro Arena. Som vanligt var det många glad miner och ivriga spelare. Ryktet säger att några varit så ivriga att de bröt sig in onsdags kväll för att tjuvträna

En som förmodligen tyckte det var extra skönt att komma ut på isen var Philip Lennartsson, som missade andra halvan av säsongen på grund av skada. Men som nu alltså åter kan köra för fullt.

Skönt att vara tillbaka antar jag?
Verkligen! Det var väldigt segt i vintras när skadan kom. Men nu är jag tillbaka. Jag stod bredvid Albin Rehnholm på högerkanten, tittade på honom och sa ”det var här länge sedan”. Nu börjar vi tugga igång igen. Vi kör fredag och söndag den här veckan och sedan är det två matcher (Nässjö och Villa) nästa helg. Sedan går det snart till det är svenska cupen och så rullar det på. Jag satt och kollade lite på Edsbyn mot AIK ikväll och då kände man ännu mer att nu vill man komma igång.

Är du helt återställd från din axelskada nu?
Efter semestern har jag känt mig helt återställd. Jag har kunnat träna hela försäsongen, men har inte sett någon anledning att stressa. Jag har tränat på bra och nu känner jag att jag kan köra för fullt, jag kan jobba med vikter, och även gå in i närkamper. Även om det inte blev något läge på träningen idag, haha.

Vad har ni pratat om såhär i inledningen av säsongen?
Vi har pratat ganska övergripande, kring vad vi vill förändra och förbättra. Naturligtvis ligger antalet mål vi släppt in som punkt nummer ett. Där har vi haft bra snack och bestämt oss för vart vi vill. Nu kommer vi på stor is och ska börja träna på hur vi ska förbättra försvarsspelet. Det finns delar att ta med sig, men också mycket att förbättra. Vi behöver nog riva av några blad och starta om lite. Vi kan förbättra oss över hela banan, men jag hopas naturligtvis också att vi får kontinuitet i försvarslinjen. Förra säsongen var det inte många gånger vi var friska alla samtidigt.

Du har fått lite tid att se nyförvärven Olle Berglund och Jonathan Svensson nu (Eetu Peuhkuri anländer nästa vecka). Tankar såhär långt?
För det första är det jättebra personer. Utifrån det lilla vi sett på rinken ser det intressant ut bandymässigt och det gäller för oss att kunna utnyttja deras kvalitéer på bästa sätt. Det ska bli spännande att se dem mer nu när vi kommer ut på stor is.

Slutligen – som det nu verkar kommer publiken tillbaka till bandyarenorna i vinter. Tankar om det?
Jätteroligt såklart. Det har inte varit samma sak utan publik. Vi vet vilken energi en fredagskväll på Kullen med publiken i ryggen ger. Då kan vi göra riktigt bra insatser och vi har det riktigt kul tillsammans. Sedan är det ju även roligare att spela bortamatcher med publik. Så det kommer ge en jätteboost för alla tror jag, och förhoppningsvis kommer det ge mer energi i alla matcher.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se