VBK tappade spel och poäng

VBK förlorade hemma mot Bollnäs med 5-4 trots ledning med 4-1 när en halvtimme återstod.

Slutminuten blev dramatisk när Olle Berglund såg ut att ha avgjort genom att kriga in en retur men domaren dömde frislag till Bollnäs. Istället kunde Bollnäs göra 5-4 på matchens sista skott.

Matchvinnaren i Bollnäs var utan tvekan Erik Persson. Redan efter någon minut svarade han för sin första av fyra frilägesräddningar i matchen. Då var det Joakim Andersson han luggade. I matchens slutminut var det Albin Rehnholm som fick iväg en bra projektil som Persson fick upp en hand på.

Däremellan hade Emil Fedorov två frilägen, men Persson var båda gångerna där vid sin högra stolpe. Fedorovs andra friläge hade inneburit ledning 5-2. Det hade varit välbehövligt för VBK, för efter en första halvlek där VBK ändå dominerat och spelat till sig en ledning med 3-1 som i början av andra halvlek växte till 4-1 började Bollnäs ta över allt mer. När VBK försökte hålla i bollen blev det passivt. När man gav sig iväg på åkningar var det för ensamt. Bollnäs krigade in hörnretur till 4-2. Man gjorde 4-3 efter ett inslag från kanten och kvitteringen, den kom efter ett vådaskott som styrdes i mål.

Här går – precis som i matchens slutminuter – prata om marginaler. Men matchens första sextio minuter var sådana att det inte ens skulle behöva bli en diskussion om marginaler.

Domaren tecknade för ett sista skott när Bollnäs efter att ha kommit runt och skapat sin tolfte hörna. Riku Hämäläinen fick träff och bollen gick i mål. Det fanns ingen chans kvar till kvittering och Bollnäs vändning var ett faktum.

Vetlanda BK – Bollnäs GIF 4-5 (3-1)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2,  Filip Bringe 2
Bollnäs: Philip Flodstam 2, Caspher Ekström, Oskar Westh, Riku Hämäläinen
Utvisningar: VBK 2×10, Bollnäs 3-10
Hörnor: 6-12
Matchrapport

Laguppställning

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se