VBK utan chans mot Villa

VBK var utan chans mot ett bra Villa Lidköping som vann med 10-1.

VBK hängde med någorlunda i 25 minuter. Villa ägde förvisso mer boll men VBK stod upp bra defensivt och även om man hade svårt att få till ett ordnat anfallsspel fanns det intentioner. En fin prestation av Emil Fedorov på pass av namnen Nordström innebar 1-1 efter att Christoffer Edlund tidigt gett Villa ledningen.

Men med två snabba mål från Erik Säfström och Joel Broberg gick Villa från 2-1 till 4-1 på bara två minuter och därefter var det aldrig något snack. Villa var bättre i alla delar och imponerade med ett aggressivt försvarsspel över hela banan som kombinerades med att rappt och passningssäkert anfallsspel.

Några minuter innan paus gjorde Joel Broberg 5-1. Andra halvlek blev en ensidig historia där VBK hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Följden blev att Villa gång efter annan kunde ställa om mot ett VBK-försvar som inte heller det var i ordning. Målen trillade in i strid ström, och hade kunnat bli fler om inte David Borvall svarat för flera kvalificerade räddningar.

VBK får ta nya tag på lördag då man för första gången besöker bandyhallen i Gubbängen där Tellus spelar sina hemmamatcher. Då krävs bättring.

Vetlanda BK – Villa Lidköping 1-10 (1-5)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov.
Villa: Joel Broberg 3, Christoffer Edlund 2, Jesper Eriksson 2, Erik Säfström, Tim Persson, Albin Thomsen
Utvisningar: VBK 2×10,
Hörnor: 5-10
Matchrapport

Laguppställning

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se